LIVE Ukrajina: U posljednjoj noći smo ubili 1030 ruskih vojnika; Kijev je posjetio njemački ministar | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 203

Ukrajina: U posljednjoj noći smo ubili 1030 ruskih vojnika; Kijev je posjetio njemački ministar

Ukrajina: U posljednjoj noći smo ubili 1030 ruskih vojnika; Kijev je posjetio njemački ministar

Ušli smo u 349 dan ruske invazije na Ukrajinu, za koju su iz Moskve tamo 24. veljače prošle godine najavljivali kako će trajati nekoliko dana, maksimalno nekoliko tjedana. Najteže bitke i dalje su u okolici Bahmuta

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
22.51

Rusija optužuje američko veleposlanstvo za 'lažne vijesti' o Ukrajini

Rusija je zatražila od američkog veleposlanstva u Moskvi da prestane širiti ono što Kremlj smatra lažnim vijestima o ruskoj vojnoj operaciji u Ukrajini i zaprijetila je protjerivanjem američkih diplomata, izvijestila je u utorak novinska agencija TASS.

Upozorenje je uključivalo oštru poruku Lynne Tracy, novoj američkoj veleposlanici u Moskvi, objavio je TASS pozivajući se na visoki izvor ruskog ministarstva vanjskih poslova koji je rekao da je Tracy rečeno da se mora strogo pridržavati ruskog zakona kada daje bilo kakve izjave o ruskim oružanim snagama u Ukrajini.

Američki diplomati uključeni u ono što je Moskva nazvala "subverzivnim aktivnostima" bit će protjerani, citirao je izvor TASS.

Glasnogovornik američkog State Departmenta potvrdio je da je američko veleposlanstvo primilo diplomatsku notu od ruskog ministarstva vanjskih poslova, ali je rekao da je opća politika ministarstva da ne komentira diplomatsku prepisku.

22.05

Ukrajina poslala tim od 90 ljudi za pomoć Turskoj

21.12

Njemačka odobrila izvoz do 178 tenkova Leopard 1 Ukrajini

Njemačko ministarstvo gospodarstva odobrilo je izvoz do 178 borbenih tenkova Leopard 1A5 Ukrajini.

"Koliko će doista tenkova Leopard 1A5 biti dostavljeno Ukrajini, ovisi o potrebnom poslu održavanja", zajednički su u utorak priopćili ministarstvo gospodarstva i ministarstvo obrane.

Njemačka vlada već je dala svoje odobrenje na izvoz obnovljenih tenkova prošli tjedan.

Leopard 1 je prvi borbeni tenk izgrađen za Bundeswehr nakon Drugog svjetskog rata. Od 1965. do sredine 1980-ih godina, proizvedeno je 4700 tenkova. Bundeswehr je još prije 20 godina povukao iz upotrebe posljednji Leopard 1.

20.25

Požar u tvornici koja proizvodi dronove za Ukrajinu

19.26

Nizozemska, Danska i Njemačka kupuju 100 tenkova Leopard 1 za Ukrajinu

Nizozemska, Danska i Njemačka kupuju 100 borbenih tenkova Leopard-1A5 za Ukrajinu, rekla je nizozemska vlada u utorak.

Nizozemsko ministarstvo obrane priopćilo je da će tenkovi biti kupljeni "izravno od njemačke industrije".

U intervjuu na nizozemskoj nacionalnoj televiziji NOS, nizozemska ministrica obrane Kasja Ollongen rekla je da su tenkovi, nešto stariji model, "definitivno i dalje korisni" za borbe u Ukrajini.

"To je testirani tenk, a s obzirom na to da su u procesu dorade i da se pripremaju za borbe, bit će definitivno korisni za Ukrajince", rekla je.

Ukrajinski ministar vanjskih poslova Dmitro Kuleba rekao je prošli tjedan da će zemlja primiti 120 do 140 zapadnih tenkova u "prvom valu" isporuka od koalicije 12 zemalja.

 

Komentari 203