Obavijesti

News

Komentari 270

Ukrajinske brojke: Rusija je u ratu ostala bez 185.730 vojnika

Ukrajinske brojke: Rusija je u ratu ostala bez 185.730 vojnika

Šest tenkova Leopard 2A4 napustilo je Španjolsku i krenulo prema Ukrajini. Još uvijek nije poznato kad bi tenkovi trebali stići u Ukrajinu

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.30

Kijev poručio: 'Ukrajini treba 10 puta više pomoći u oružju'

Zamjenik ukrajinskog ministra vanjskih poslova, Andrij Melnik, pozvao je na "deset puta više" zapadne vojne pomoći dok se zemlja bori s odvraćanjem ruske invazije.

- Zahvalni smo našim saveznicima za vojnu pomoć. No to nije dovoljno. Ukrajina treba deset puta više da suzbije rusku agresiju ove godine - Melnik, bivši ukrajinski veleposlanik u Njemačkoj, napisao je na Twitteru u subotu.

Melnik je pozvao pobornike Ukrajine da "prijeđu sve umjetne crvene crte" - referenca na oklijevanje među nekim saveznicima u opskrbi Ukrajine posebno snažnim oružanim sustavima - te da potroše jedan posto brutto domaćeg proizvoda (BDP-a) na isporuku oružja Ukrajini.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21.39

Bjeloruski vojnici vježbali korištenje raketnog sustava za lansiranje nuklearnog oružja

Postrojbe iz Bjelorusije vratile su se u subotu kući iz Rusije gdje su uvježbavale korištenje taktičkog raketnog sustava Iskander za lansiranje nuklearnog oružja, objavilo je bjelorusko ministarstvo obrane. 

Vijest o završetku obuke objavljena je točno četiri tjedna otkako je ruski predsjednik Vladimir Putin rekao da će razmjestiti taktičko nuklearno oružje u susjednoj Bjelorusiji, što je shvaćeno kao upozorenje NATO-u koji oružjem pomaže Ukrajinu. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

21.20

Španjolska je poslala šest glavnih borbenih tenkova Leopard 2A4 Ukrajini u subotu, zajedno s 20 laganih oklopnih transportnih vozila, što je prva takva isporuka koju je Madrid obećao Kijevu u jeku ukrajinske borbe protiv ruske invazije.

Televizijske slike pokazale su tenkove, stariju varijantu naprednih njemačkih 2A6 tenkova, kako se ukrcavaju na brod u sjevernoj španjolskoj luci Santander.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

20.30

Ukrajinski zapovjednik: 'Provodimo aktivnu obranu i ponovno zauzimamo  položaje'

Zapovjednik u ukrajinskoj 92. mehaniziranoj brigadi, Jurij Fedorenko, potvrdio je kako ruske regularne snage i borci privatne vojne kompanije Wagner pokreću neprekidne napade na Bahmut, prenosi CNN

- Borba je izuzetno teška. Neprijatelj koristi sav raspoloživi napadački i jurišni potencijal, kako u opremi tako i u ljudstvu. Ruski padobranci i specijalne postrojbe pridružili napadu - rekao je Fedorenko te dodao kako je time ruska strana ostvarila određeni taktički uspjeh. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

17.40

Ruska državna novinska agencija RIA Novosti objavila je, bez navođenja izvora, da Njemačka protjeruje više od 20 ruskih diplomata.

Dužnosnik njemačkog ministarstva vanjskih poslova rekao je da su Berlin i Moskva bili u kontaktu glede svojih predstavništava posljednjih tjedana i da je dolazak zrakoplova ruske vlade u Berlin povezan s tim pitanjem.

Odnosi Rusije i Njemačke, nekoć najvećeg kupca ruske nafte i plina, raspali su se nakon što je Moskva poslala svoje oružane snage u Ukrajinu u veljači 2022., a Zapad odgovorio sankcijama Rusiji i slanjem oružja Ukrajini. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE.

Komentari 270