Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
16 komentara

'Terminator' opleo po Trumpu: Mržnju i rasizam treba osuditi

Trump je u prvoj izjavi nakon nereda u Charlottesvilleu u kojima je poginula 40-godišnja žena osudio nasilje kazavši da odgovornost dolazi s više strane nakon čega su ga mnogi iskritizirali

Foto: Calimero Sport
16 komentara

Jedini način da se poraze ljuti glasovi mržnje je suprotstaviti im se jačim i smislenijim glasovima. To uključuje vas, predsjedniče Trump, započeo je filmski glumac i bivši guverner Kalifornije Arnold Schwarzenegger svoju poruku Donaldu Trumpu.

Poručio mu je da kao predsjednik mora uputiti nedvosmislenu poruku u kojoj će ustati protiv mržnje i rasizma. Zatim je ponudio pomoć u sastavljanju kratkog govora, nakon čega je minijaturnoj figurici Donalda Trumpa poručio: 'Je li bilo teško? Vidiš, rekao sam ti.'

Podsjetimo, Trump je u prvoj izjavi nakon nereda u Charlottesvilleu prošle subote u kojima je poginula 40-godišnja žena, a više desetaka ljudi je ozlijeđeno, osudio nasilje kazavši da odgovornost dolazi s više strane.

Dva dana poslije je pak oštro osudio rasističko nasilje kazavši da je rasizam zlo te da će svi koji su u rasističkom nasilju tog vikenda počinili kaznena djela odgovarati na sudu. Učinio je to nakon salvi kritika koje su mu upućene zato što nije jasno osudio nasilje ekstremnih desničara.

- Bez obzira na boju kože, svi živimo s istim zakonima i poštujemo istu zastavu. Oni koji u njezino ime posežu za nasiljem kriminalci su i lupeži, među njima KKK, neonacisti i bjelački suprematisti (...) koji se protive svemu što je nama Amerikancima sveto - rekao je tom prilikom američki predsjednik.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message