News

Komentari 3

Teška noć za vatrogasce: 'Još uvijek natapaju teren, građani im nose kave i pića, umorni su'

Teška noć za vatrogasce: 'Još uvijek natapaju teren, građani im nose kave i pića, umorni su'

Svi su priskočili pomoći vatrogascima, pričaju nam svjedoci sinoćnjeg požara. Gorjele su hale na Žitnjaku, a u gašenju je sudjelovalo preko 200 vatrogasaca...

Požar skladišta koji je buknuo sinoć oko 21:30 na zagrebačkom Žitnjaku u hali tvrtke Model je lokaliziran, a u gašenju je sudjelovalo sa 54 vozila oko 200 vatrogasaca s područja Vatrogasne zajednice Grada Zagreba, vatrogasaca INA-e i djelatnika Grada Zagreba. „Požarom je zahvaćeno otprilike 70 x 70 m2 hale s drvenim paletama i drugom uglavnom kartonskom ambalažu, a trenutno su na terenu ostale još dvije postaje koje vrše dogašivanje“, kazao je zapovjednik JVP Grada Zagreba Siniša Jembrih.

POGLEDAJTE VIDEO:

Dan nakon požara, vatrogasci još natapaju teren.

Sreli smo jednog susjeda koji je pomagao vatrogascima.

- Moja je kuća tu odmah do ograde. Bile su velike vrućine sinoć od vatre. Građani su trčali na benzinsku po vodu i cedevitu za vatrogasce, svi su nosili tko je što mogao i pomagali - priča nam Zagrepčanin.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Izašla sam vani zapaliti cigaretu i vidjela da nešto dimi. Taman je jedan od radnika dolazio na posao pa sam mu rekla da ode provjerit što se događa. Odjednom je sve buknulo, to je bilo strašno za gledati. Tu sam 30 godina i nikad ništa nije bilo. Vatrogasci su brzo došli i počeli gasiti. Bio je neki problem s hidrantima pa su ljudi pomagali. Svi su priskočili pomoći vatrogascima. Blizu su kuće, ali me nije bilo strah, znala sam da će uspjeti na vrijeme zaustaviti požar. Bila sam budna još u jedan po noći i tad su ga još gasili - kaže nam susjeda Suzana (56).

POGLEDAJTE VIDEO: POŽAR NA ŽITNJAKU