News

Komentari 52

'Teško da bi se sitni kriminalac drznuo ući u srce krim službe'

'Teško da bi se sitni kriminalac drznuo ući u srce krim službe'

Postoje oni iznutra koji moraju znati i znaju što je tu vrijednost i zato se odbacuje mogućnost da je slučajni prolaznik ili sitni kriminalac to imao za cilj , rekao je stručnjak za sigurnost

Teško je pretpostaviti da bi se neki slučajni prolaznik ili sitni kriminalac drznuo i toliko hrabrosti imao da dođe u srce krim službe i otuđi takve vrijednosti. Moja procjena je da to mora biti strašno veliki motiv, neki cilj vjerojatno postoji, ali to će istraga pokazati, kazao je Bono Marjanović, stručnjak za sigurnost komentirajući provalu u sjedište zagrebačke kriminalističke policije, iz kojeg je, prema neslužbenim navodima,  ukradeno oko dva kilograma zlata i 280 tisuća eura.

- Percpecija građana je da su takvi sustavi državne administracije utvrde koje funkcioniraju besprijekorno. Nažalost, u praksi, možemo reći da neke uglednije tvrtke ili korporacije imaju jače organiziran sustav sigurnosti. Postoje sustavi tehničke zaštite, videonadzori, protuprovalni alarmi... ali ima jedna mala caka, nešto tu nedostaje, interes da taj sustav funkcionira na najbolji mogući način, a to čelni čovjek mora organizirati - kazao je Marjanović gostujući u emisiji RTL Danas.

Policija je RTL -u potvrdila da se sumnjivci još traže, ali da će među prvim ispitanima biti i neki djelatnici policije iz Heinzelove.

- Naravno da je najveći fokus usmjeren na sve koji borave u tom prostoru. Postoje oni iznutra koji moraju znati i znaju što je tu vrijednost i zato se odbacuje mogućnost da je slučajni prolaznik ili sitni kriminalac to imao za cilj - dodaje.

Postavlja se i pitanje zašto su predmeti, koji su navodno oduzeti u istrazi, radili tako dugo u uredu načelnika policije.

- Mnogi s kojima sam pričao se čude da su preko dva mjeseca tamo bili čuvani dokazni materijali, ako to i jesu. To je predugačak period. Sigurno postoje zakonski okviri  u kojem ti materijali moraju biti pohranjeni ili na račun HNB-a ili u trezor. Izgleda da je u ovom slučaju izostalo pridržavanje protokola i procedura, koji sigurno postoje - zaključuje Marjanović.

 

Najčitaniji članci