News

Komentari 2

Teslom i Alfom vozili 195 km/h, a ograničenje na cesti je 100

Teslom i Alfom vozili 195 km/h, a ograničenje na cesti je 100

Rekorder po prekoračenju brzine u naselju je vozač kamiona, koji se iz smjera Njivica prema Krku kretao brzinom od 107 km/h, a brzina je ograničena na 50 km/h

U razdoblju od 19. do 25. travnja, a u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske održana je akcija nadzora brzine kretanja. Akcija je provedena u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije s ciljem poboljšanja stanja sigurnosti u cestovnom prometu i smanjenja broja prometnih nesreća do kojih dolazi zbog neprilagođene ili nepropisne brzine kretanja.

Tijekom akcije na prometnicama u Primorsko-goranskoj županiji kontrolirano je ukupno 1048 vozila i pri tome utvrđeno 676 prekršaja. Od tog broja 396 prekršaja su evidentirali policijski službenici laserskim uređajem, dok je 280 prekršaja zabilježeno fiksnim radarskim uređajem.

Najveće izmjereno prekoračenje brzine u naseljenom mjestu je evidentirano na otoku Krku kod Malinske. U srijedu, 21. travnja 2021. godine, u 15.22 sata, teretno vozilo marke Iveco, zagrebačkih registracijskih oznaka, iz smjera Njivica prema Krku kretalo se brzinom od 107 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina ograničena na 50 km/h.

Izvan naseljenog mjesta najveća izmjerena brzina kretanja je 196 km/h. U nedjelju, 25. travnja na autocesti A7 u 10.05 sati, osobno vozilo marke Tesla, riječkih registracijskih oznaka, kretalo se u smjeru Sv. Kuzma tom brzinom na mjestu gdje je ograničenje kretanja propisano na 100 km/h.

Znatno prekoračenje brzine evidentirano je i dan prije, 24. travnja, na autocesti A6, na području Vrbovskog u 11.42 sati, također radarskim uređajem. Evidentirana brzina je od 195 km/h kod vijadukta Osojnik kada se osobno vozilo marke Alfa Romeo, riječkih registarskih oznaka, kretalo u smjeru Zagreba na dijelu prometnice s ograničenjem od 110 km/h.

Budući da je brzina i dalje vodeći uzrok najtežih prometnih nesreća i smrtnog stradavanja, ovom akcijom su se uz represivne, provodile i preventivne mjere kako bi se vozače potaklo na odgovorno ponašanje, kao i osvijestilo o nepotrebnom i opasnom prekoračenju propisanih brzina kretanja, osobito onih neprilagođenih uvjetima na cestama.

Najčitaniji članci