Obavijesti

News

Komentari 1

Teta u vrtiću koja u slobodno vrijeme pomaže siromašnima

Teta u vrtiću koja u slobodno vrijeme pomaže siromašnima
1

Valentina Koprivnjak počela pomagati kada je prije četiri godine vidjela članak o obitelji kojoj je trebala pomoć. Od tada ima samo jedan cilj - siromašne obitelji opet 'postaviti na noge'.

VIDEO

- Ovo nije rat jedne osobe, ovo je rat nas tisuću. Meni nikad nije cilj odnijet im hranu nego postaviti obitelj na noge -  govori nam jedna od ovogodišnjih dobitnica nagrade Ponos Hrvatske Valentina Koprivnjak iz Krapinskih toplica. 

Pokretanje videa...

01:09

Posljednje četiri godine posvetila je pomaganjem potrebitih obitelji u Krapinskim toplicama i okolici. Inače već deset godina radi kao teta u  vrtiću, a posljednje dvije u vrtiću Maslačak. 

- Osoba koja radi ovaj posao mora biti empatična. Ona je pravi primjer takve osobe- govori nam ravnateljica vrtića koja sama pomaže u Crvenom križu. 

Valentina je počela pomagati kada je prije četiri godine vidjela članak o obitelji kojoj je trebala pomoć. Otac je nekome potpisao kredit i ostali su bez svega. 

- Nikad neću zaboraviti taj prvi put. Kad je majka otvorila vrata i iza nje se pojavilo još četvero djece. Vidjelo se na njihovim licima kako su željni svega i gladni. Rasplakala sam se i osjetila knedlu u grlu ali odmah sam pomislila kako se moram vratiti- prisjeća se Valentina svojeg iskustva i dodaje kako i danas ide do njih. Uz njih pomogla je još četvero obitelji da se vrate na noge. 

Godišnje ima tri velike akcije

- Moja filozofija je da im pomognem da se sami snađu. Prošle godine sam vidjela jednu obitelj. Kad sam došla tamo uhvatili su me za ruku i rekli molim vas pomozite nam. Kako nisam imala vremena rekla sam da ću pokušati. Tu večer nisam mogla zaspati. Cijelo vrijeme mi se po glavi motalo kako je meni toplo a oni se smrzavaju. Istu večer počela sam računati koliko novaca treba da se popravke prozori - priča nam Valentina. Ubrzo se skupilo dovoljno svega i obitelji se pomoglo. 

- Nikad ne skupljam novac. Jedan dečko je donio cement, drugi pločice i skupi se. Zato uvijek kažem da je to rat nas tisuću- govori Valentina. 

Kada pronađe nekoga kome treba pomoć odmah objavi sve na svojoj Facebook stranici. Najviše joj pomažu kolegice na poslu, ali i roditelji te ostali koji se hoće uključiti. Godišnje ima tri velike akcije, a još posebno tijekom godine onda nosi jednokratne dostave obiteljima. Iste kolegice koje pomažu imale su samo riječi hvale za svoju humanitarku. 

- Valentina se nikad nema potrebu hvaliti. Ona nama omogućuju da budemo barem malo dobri. Puno puta bi pomogli ali uvijek iz nekog razloga ne možeš, a Valentina je ta koja riješi sve prepreke - govori nam njena kolegica s posla Branka Aničić. Iako radi jako puno Valentina bi voljela i više. 

- Ništa mi ne bi bilo draže nego da proširim ovaj projekt ali i ovako imam jako puno posla. Trebalo mi  je tri dana samo da dostavim  božićne pakete. Sigurno se neću zaustaviti samo na ovome - odlučno je završila Valentina sa smiješkom. 

Valentina Koprivnjak će nagradu Ponos Hrvatske dobiti 1. veljače u zagrebačkom Plaza event centru (bivši Hypo) uz izravan prijenos na Drugom programu HRT-a u 20 sati. Reportaže o dobitnicima možete pratiti radnim danom u HRT-ovoj emisiji "Dobro jutro, Hrvatska".

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca