Obavijesti

News

Komentari 929

Thompsona čeka kazna zbog uzvika 'Za dom' na koncertu

Thompsona čeka kazna zbog uzvika 'Za dom' na koncertu
5

Na Thompsonovom koncertu u srijedu se okupilo oko 90.000 ljudi, a policija je zabilježila deset prekršaja. Pjevača će kazniti i jer nije nosio kacigu na motoru

VIDEO

Koncert Marka Perkovića Thompsona na 20. obljetnice Oluje na igralištu NK Dinara u Kninu uspio je u skladu s očekivanjima. Slavni pjevač će, međutim, odgovarati jer je na čelu kolone motorista i ove godine vozio motocikl bez zaštitne kacige i jer je koncert ponovno počeo sa uzvikom 'Za dom - spremni'. Kako saznajemo u Policijskoj upravi Šibensko-kninskoj, prijava za prometni prekršaj već mu je napisana i za koji dan će je dobiti na kućnu adresu.

- U koloni motociklista bilo je više osoba koje nisu koristile zaštitnu kacigu i svi će dobiti prekršajne naloge. Prometni policajci zbog tog prekršaja nisu zaustavljali kolonu kako ne bi ometali odvijanje manifestacije, ali je sve snimano fotografskom i video kamerom. S obzirom da je identitet pjevača poznat, protiv njega je odmah pokrenut prekršajni postupak, a ostali će odgovarati kad utvrdimo njihov identitet - rekla nam je glasnogovornica Policijske uprave šibensko-kninske Marica Kosor.

Policija je procijenila kako je u srijedu na stadionu nogometnog kluba Dinara bilo nazočno oko 90.000 posjetitelja. Za sada je zabilježeno ukupno 10 prekršaja, od kojih se pet odnosi na prekršaje protiv javnog reda počinjene isticanjem ustaškog znakovlja , dva zbog vrijeđanja policajaca , dva zbog posjedovanja manje količine droge , te jedan prometni prekršaj.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:36

Policija je čitavu noć snimala što se događalo na pozornici i u publici.

-  Pregledom tih snimki utvrdit ćemo postoji li osnovana sumnja da su, osim deset evidentiranih,  počinjeni i drugi prekršaji, temeljem čega ćemo poduzeti zakonom propisane mjere i radnje iz naše nadležnosti - kažu u policiji.

Video snimak koncerta bit će dokaz protiv Marka Perkovića Thompsona na sudu. Naime, nastup je započeo pjesmom 'Bojna Čavoglave'. Pjesma u originalu počinje s tri uzvika 'Za dom - spremni', a Thompson ju je na kninskom koncertu započeo samo jednim takvim uzvikom, ne osobito glasnim, koji nije naišao na odgovor publike. Bez obzira na sramežljivost izvedbe, za ustaški pozdrav će Thompson biti prekršajno gonjen po članku 5. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira koji kaže: 'Tko na javnom mjestu izvođenjem, reproduciranjem pjesama, skladbi i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom ili kaznom zatvora do 30 dana.'

Osim Thompsona, bit će kažnjeni i svi ostali 'ustaše' koje policija identificira pregledom snimki.

Prije koncerta, na službenoj proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja uz državni vrh je, procjenjuje policija, na Trgu dr. Ante Starčevića se okupilo oko 25 000 posjetitelja. Ovdje nije zabilježeno nikakvo narušavanje javnog reda i mira, niti su evidentirani prekršaji druge naravi.

Na žalost, ovogodišnja proslava Oluje nije prošla bez stradalih. Nakon koncerta, u 4.30 sati ujutro, na cesti između Knina i Oklaja, kod zaseoka Zelići u prometnoj nesreći poginuo je 31-godišnji vozač motocikla.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 929
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...