Obavijesti

News

Komentari 28

Prijetio susjedu Srbinu: Skratit ću te za glavu i minirati kuću

Prijetio susjedu Srbinu: Skratit ću te za glavu i minirati kuću
1

Marijan (62) s čazmanskog područja pravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine dana, s uvjetom na četiri godine zbog dva kaznena djela...

VIDEO

Zbog kaznenog djela prijetnje iz mržnje zbog nacionalnog porijekla te kaznenog djela nezakonitog držanja oružja Marijan (62)  s čazmanskog područja pravomoćno je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od godine dana, s uvjetom na četiri godine zbog dva kaznena djela. 

On je na suđenju priznao krivicu, te se odrekao prava žalbe. Priznao je da je susjedu 7. rujna prošle godine oko 17 sati s ciljem da ga ustraši, te iz mržnje zbog nacionalnog porijekla rekao „'da je četničko govno, da zašto ga prijavljuje policiji, da je Kordunaš, da je on takve Srbe kao on klao, da zašto je došao ovdje, da će ga skratiti za glavu'.

Nakon toga ga je s obje ruke odgurnuo te rekao da će mu minirati kuću, da su mu već zbog toga uzeli pušku i municiju. Rekao mu je i da još uvijek ima oružja i dovoljno dinamita da mu minira cijelu kuću. Nakon toga susjed V. M. počeo je strahovati za vlastiti život i sigurnost. 

U kući su pronašli oružje

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pretragom kuće dan kasnije kod njega je pronađena improvizirana cijev vatrenog oružja dužine 40 cm promjera 16 mm s dijelom mehanizma za preklapanje, ručno izrađeni mehanizam za okidanje vatrenog oružja, dio mehanizma s improviziranom udarnom iglom vatrenog oružja, improvizirani rukohvat mehanizma za okidanje ručne izrade vatrenog oružja, četiri komada puščanog streljiva
nepoznate marke i kalibra i jedan komad vježbovnog streljiva s natpisom PPU 1966.

Oružje i streljivo su mu istog dana, 8. rujna prošle godine oduzeti.

'Žao mi je, bio sam pijan'

Tijekom obrane na sudu je izjavio kako mu je žao zbog počinjenja kaznenih djela te obećao da se to neće ponoviti. Tvrdio je da je sve to napravio pod utjecajem alkohola, ali da je prestao piti nakon početka kaznenog postupka. Živi sam od socijalne pomoći koja iznosi 800 kn. Navodi da ima niz zdravstvenih tegoba, s kičmom i zglobovima.

Javio se na liječenje od alkohola i trebao bi ići dva puta mjesečno na ambulantne preglede no to mu je malo problem zbog financija i putovanja, a uspio je prestati s piti alkohol. Već je ranije kažnjavan prekršajno i kazneno. Sud ga je oslobodio plaćanja troškova postupka.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.