Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
120 komentara

TIH: Odgovornost izbora za predsjednika je na svima nama

Građani su ti koji imaju pravo odabrati onoga koji će dostojno, pravedno i pošteno osvojiti najviše glasova kako bi bio izabran na ovu dužnost, priopćio je TIH

Žarko Bašić/Pixsell
Foto: Žarko Bašić/Pixsell
120 komentara

Transparency International Hrvatska (TIH) pozvao je birače da izađu na sutrašnje predsjedničke izbore, a promatrače i članove biračkih odbora da dosljedno provode izborna pravila.

- Sada je odgovornost na svima nama – građanima i biračima Republike Hrvatske. Građani su ti koji imaju pravo odabrati onoga koji će dostojno, pravedno i pošteno osvojiti najviše glasova kako bi bio izabran na ovu dužnost. Imamo unaprijed određena pravila natjecanja i dostupan nam je izbor između više kandidata - poručila je u priopćenju Davorka Budimir, predsjednica TIH-a.

'Snaga hrvatskih građana je na svakom glasačkom listiću'

- Potrebna nam je građanska odgovornost koju kao društvo moramo osvijestiti. Snaga hrvatskih građana nalazi se na svakom glasačkom listiću i ispred svake izborne kutije. Građani su ti koji imaju pravo svojim glasom pokazati koga žele na čelu institucije predsjednika odlučujući po svojoj savjesti, ali istovremeno snoseći odgovornost da će izabrati osobu koja mora biti po svom djelovanju i ponašanju primjer svima nama - dodala je Davorka Budimir.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message