Obavijesti

News

Komentari 64

'Tip koji je 2016. drukao za SDP i Milanovića sad dijeli lekcije o hrvatstvu i zaštiti Hrvata u BiH'

'Tip koji je 2016. drukao za SDP i Milanovića sad dijeli lekcije o hrvatstvu i zaštiti Hrvata u BiH'
1

Kandidat Mosta Nino Raspudić nakon svađe u debati na Facebooku je nastavio s Gordanom Jandrokovićem (HDZ). Objavio je transkript koji dokazuje da je Jandroković protivnik trećeg entiteta u BiH.

VIDEO

Nakon sučeljavanja i svađe u izbornoj demati na RTL-u, kandidat Mosta Nino Raspudić nastavio je svoj rat s HDZ-ovim Gordanom Jandrokovićem na Facebooku. Objavio je transkript koji dokazuje da je Jandroković protivnik trećeg entiteta u BiH. 

- Na izručit zahtjev Gordana Jandrokovića javno objavljujemo transkript njegova razgovora s američkim diplomatom: Jandroković je bio vrlo otvoren protivnik prijedloga bosanskih Hrvatsa za "treći entitet". Izjavio je kako je potpora tadašnjeg predsjednika HDZa 1990. Ljubića takvom pokretu glupa i neprihvatljiva. - objajavio je kandidat Mosta. 

.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 

Na Facebooku je stiao odgovor HDZ-a. Navode kako se Nino Raspudić ponovno se prihvatio onog što mu jedino polazi za rukom, a riječ je o agresivnom pokušaju podmetanja političkim konkurentima. 

- Tako je opet, valjda stoti put u svom džihadu protiv Gordana Jandrokovića, iz konteksta izvukao njegove riječi iz 2008. o „trećem entitetu“ u BiH, „udici“ koju su u tom trenutkom Hrvatima bili bacili Milorad Dodik i Beograd. Pritom Raspudić prešućuje da je Jandroković u svim tim razgovorima sa stranim diplomatima čvrsto stajao na načelima konstitutivnosti i stvarne ravnopravnosti hrvatskog naroda u BiH - na istim načelima kao i HDZ BiH i Dragan Čović - navode HDZ-ovci. 

Osvrnulo su se i na dosadašnji put Raspudića i Jandrokovića:

- Za razliku od Raspudića, koji je prošao trnoviti put od radikalnog ljevičara, Feralova novinara, zagovornika tzv. građanske BiH i sveučilišnog revolucionara do kvazidesničara, Jandroković je uvijek bio i ostao vjeran svojim narodnjačko-demokršćanskim vrijednostima, zaštiti dostojanstva čovjeka i hrvatskih nacionalnih interesa u nerijetko i vrlo složenim međunarodnim okolnostima, osudi zločina svih totalitarnih režima te svojoj stranci, HDZ-u - napominju.

Nisu zaboravili podsjetiti da je Raspudić ne tako davno, na parlamentarnim izborima 2016. godine, u svojim kolumnama "drukao za SDP i Zorana Milanovića, ushićeno ga veličajući kao „novog Franju Tuđmana“. I sada se takav tip našao pozvanim svima dijeliti lekcije o hrvatstvu, vjeri i zaštiti položaja Hrvata u BiH!?". 

 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a