Obavijesti

News

Komentari 21

Tip u Splitu bio u pritvoru 45 dana jer su mu našli smrvljenu štruklu sa sirom i vitamin C

Tip u Splitu bio u pritvoru 45 dana jer su mu našli smrvljenu štruklu sa sirom i vitamin C

Ante je u svojoj obrani pokušao uvjeriti policijske istražitelje, tužiteljicu i suca da je istina jedino da je od droge imao kokain i da je to bilo za njegovu osobnu uporabu

VIDEO

Gotovo mjesec i pol dana je iza rešetaka istražnog zatvora u Bilicama proveo je 39-godišnji A.M. iz Hrvaca, i to zbog, kako su kasnije otkrili, smrvljene štrukle sa sirom i vitamina C.

Policija ga htjela zaustaviti na Krku, on skočio u more i počeo plivati: Nije im dugo trebalo...
Policija ga htjela zaustaviti na Krku, on skočio u more i počeo plivati: Nije im dugo trebalo...

Antu je 11. srpnja uhitila splitska policija zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama te te su inspektori uz kaznenu prijavu ODO-u naveli da su u njegovu stanu koji je koristio u Splitu pretragom pronašli tri PVC smotuljka s ukupno 2,4 grama kokaina, staklenu teglu u kojoj se nalazilo 171,5 grama 'bijele materije izgleda karakterističnog za drogu metamfetamin” te čak 459,6 grama 'bijelo-žute materije izgleda karakterističnog za drogu amfetamin (speed)', koja se nalazila u žutoj vrećici, piše Slobodna Dalmacija.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Štrukla i vitamin C VIDEO

Preliminarno vještačenje pronađenih tvari pokazalo je da se radi o opojnim drogama te za tužiteljicu ODO-a nije bilo nikakve dvojbe da se radi o osobi, doduše dosad neosuđivanoj, koja je imala kod sebe značajne količine narkotika 'namijenjenih za daljnju prodaju na ilegalnom narkotržištu'.

Ukradenim autom ušao na stanicu madridskog metroa: Policija ga odmah uhitila
Ukradenim autom ušao na stanicu madridskog metroa: Policija ga odmah uhitila

S obzirom na rezultate, ni za suca istrage splitskoga Županijskog suda nije bilo dileme da se radi o dileru pa ga je poslao u istražni zatvor zbog mogućnosti ponavljanja djela. Ante je u svojoj obrani pokušao uvjeriti policijske istražitelje, tužiteljicu i suca da je istina jedino da je od droge imao kokain i da je to bilo za njegovu osobnu uporabu.

Obustavili istragu

Tvrdnju da je u staklenci  bila raspadnuta štrukla sa sirom otprije dva mjeseca na koju je zaboravio u hladnjaku te da se u vrećici nalazio vitamin C koji je nabavio za svoju baku dok je ona bila bolesna od korone, dočekana je s podsmijehom. Međutim, 45 dana poslije istražitelje je šokirala činjenica da se Antina obrana pokazala istinitom. Nije preostalo ništa drugo nego da mu se ukine istraži zatvor.

Naime, pronađena “droga” poslana je tijekom istrage na vještačenje u MUP-ov Centar za vještačenja “Ivan Vučetić” te je utvrđeno da je od Ante oduzeto ukupno 1,79 grama kokaina u tri smotuljka.

Oteo vozilo u Gorskom kotaru, policija kod njega pronašla i nekoliko grama amfetamina
Oteo vozilo u Gorskom kotaru, policija kod njega pronašla i  nekoliko grama amfetamina

Toksikološko vještačenje pokazalo je da u staklenci u kojoj se, po njegovoj priči, nalazila raspadnuta štrukla 'nije utvrđena prisutnost droga ni psihotropnih tvari', a u vrećici u kojoj se navodno nalazio 'speed' utvrđeno je da se doista radi o askorbinskoj kiselini, odnosno o vitaminu C.

Slijedom ovakvih rezultata, ODO-u nije preostalo drugo nego obustaviti istragu zbog kaznenog djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, posebice zato jer je kokain pronađen u vrlo maloj količini, a nije ni zamijećen ni uhvaćen u nuđenju ili prodaji droge drugim konzumentima, nego je to bilo, kako je odmah sam i priznao, za njegovu osobnu uporabu.

Iz splitske policije su za Slobodnu Dalmaciju pojasnili kako su na intervenciju u Antin stan išli zbog dojave da muškarac u Vinogradskoj ulici u Splitu oštećuje vozilo.

Mlada i pijana: Gospićanka sinoć kroz Slunj s 2,19 promila
Mlada i pijana: Gospićanka sinoć kroz Slunj s 2,19 promila

- Policijski službenici su 39-godišnjeg muškarca pronašli u oštećenom vozilu. U sklopu istraživanja, tijekom pretrage stana koja je obavljena temeljem naredbe Općinskog prekršajnog suda u Splitu pronađena su 3 paketića s drogom kokain, ukupno 2,4 grama, staklena tegla sa sadržajem bijele materije, te pvc vrećica sa sadržajem bijelo žute materije. Obavljena su preliminarna testiranja koja su u sva tri slučaja bila pozitivna. Pronađene tvari su poslane na vještačenje u nadležni centar i utvrđeno je kako je pronađen kokain, dok je za ostale pronađene tvari utvrđeno kako se ne radi o drogama. Ne možemo sa sigurnošću reći radi čega je do ovoga došlo, ali postoje realne mogućnosti ili da su testovi bili neispravni ili da se u posudi, odnosno vrećici ranije nalazila droga na čije ostatke je test reagirao - pojasnili su iz policije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...