Obavijesti

News

Komentari 60

Hamas: I dalje nema dogovora o produljenju primirja. 21 kamion pomoći stigao u Gazu

Hamas: I dalje nema dogovora o produljenju primirja.  21 kamion pomoći stigao u Gazu

Tisuće stanovnika pojasa Gaze čekalo je danas u ogromnim redovima za gorivo, vodu i osnovne namirnice nakon što su Hamas i Izrael dogovorili produžetak primirja

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
0.42

Biden upozorio Netanyahua: 'Izrael ne može raditi na jugu Gaze ono što je radio na sjeveru'

22.30

21 kamion pomoći stigao u Gazu

22.00

Hamas: I dalje nema dogovora o produljenju primirja

Viši glasnogovornik Hamasa izjavio je da, unatoč intenzivnim pregovorima u Dohi, još uvijek nema postignutog dogovora o produljenju humanitarnog primirja, koje ističe večeras.

"Pregovori su u tijeku u vezi s produljenjem primirja, ali nismo postigli konačan dogovor. Otvoreni smo za prijedloge prema uvjetima koje smo postavili, no okupacija stvara prepreke", izjavio je glasnogovornik Hamasa, Mahmoud al Mardawi, prema izvješću Sky News.

Što se tiče odgode oslobađanja 10 izraelskih talaca, koje se očekuje večeras, al Mardawi je objasnio da je to zbog logističkih prepreka, ali nije pružio detalje o prirodi tih prepreka. Danas su puštene dvije taokinje s izraelskim i ruskim državljanstvom.

20.45

Izraelski ministar obrane: Vojska je spremna odmah nastaviti s borbama

Izraelski ministar obrane Yoav Gallant rekao je da su izraelske snage (IDF) odmah spremne nastaviti borbe.

"Činimo sve napore da vratimo sve otete i da u potpunosti iskoristimo trenutni potez da vratimo sve otete žene i djecu u Gazi. Snage IDF-a u zraku, na kopnu i na moru spremne su odmah nastaviti s borbama", objavio je Gallant na X-u.

20.00

'IDF na Zapadnoj obali ubio četvero Palestinaca, uključujući dvoje djece'

Izraelske snage su u srijedu ubile četvero Palestinaca, uključujući dvoje djece, u gradu Dženinu na sjeveru okupirane Zapadne obale, objavila je službena palestinska novinska agencija WAFA.

"Dvoje djece, Adama Samera al-Ghoula (8 godina) i Basila Suleimana Abu al-Wafa (15 godina), ustrijelile su okupacijske snage u gradu Dženinu", prema palestinskom ministarstvu zdravstva.

WAFA je nekoliko sati kasnije objavila da su drugu dvojicu Palestinaca, Muhamada Džamala Zubeidija i Wisama Ziada Hanouna iz izbjegličkog kampa u Dženinu također ubili izraelski vojnici, dodavši da su "okupacijske snage uzele njihova tijela".

Izraelska vojska je u priopćenju rekla da su Zubeidi i Hanoun ubijeni "tijekom zajedničke protuterorističke aktivnosti (Izraelskih obrambenih snaga) IDF-a, (Izraelske sigurnosne agencije) ISA-e i izraelske granične policije provedene u kampu u Dženinu". 

Zubeidi je bio viši operativac Islamskog džihada i jedan od ključnih terorista u kampu u Dženinu.

Bio je uključen u opsežne terorističke aktivnosti, izvršavao je napade vatrenim oružjem i poticao dodatne terorističke napade, dodaje se u priopćenju.

Komentari 60