Obavijesti

News

Komentari 34

Tko tu koga i zbog čega? Svi protiv svih u hibridnom ratu

Tko tu koga i zbog čega? Svi protiv svih u hibridnom ratu
1

Vrh države tvrdi da smo u hibridnom ratu, ali ne pojašnjavaju tko nas napada - Rusi, Todorić, ISIL, gremlini ili svi pomalo. To ni dragi Bog ne bi razumio, a kamoli obični smrtnici...

VIDEO

Bauk hibridnog rata sad kruži Hrvatskom, a sve je počelo kad je na američkim predsjedničkim izborima pobijedio Donald Trump. U Washingtonu je zazvonilo na uzbunu. Amerika je, zaključili su analitičari, upravo izgubila hibridni rat...

Što je hibridni rat? To je rat u kojem političke snage koje su za Trumpa osnivaju portale u Makedoniji, pa onda s njih plasiraju razorne dezinformacije, prema kojima je obitelj Clinton seksualno devijantna, bolesna i iskvarena. Istodobno, preko društvenih mreža - Facebooka i Twittera - masa plaćenih aktivista distribuira te informacije do što većeg broja ljudi. Mnogi profili na Facebooku koji komentiraju tekstove s portala nisu stvarne osobe, nego pripadaju tajnim službama, strankama i lobističkim skupinama.

Hakiraj me nježno

Paralelno s tim, hakiraju se neprijateljske mail adrese, kradu se informacije i plasiraju kompromitirajući detalji.

NATO opkoljava Rusiju tenkovima i “atomskim štitom”, a Rusija uzvraća plasiranjem svojih informacija u neprijateljskoj pozadini te time utječe na političke procese. U Britaniji su podupirali političke snage zainteresirane za Brexit, u Francuskoj podupiru Marine Le Pen i druge desničare, kao i u Njemačkoj. Rusima odgovara rascjepkana i slaba Europa, a Europa bez Britanije bila je desetljećima njihov neostvareni san. Sad se, u vrijeme društvenih mreža, a dobrim dijelom i zahvaljujući njima, taj san ostvario.

Andrej Plenković, Kolinda Grabar Kitarović i Damir Krstičević mnogo su puta govorili o hibridnom ratu, ali običan čovjek njihove rečenice nikako ne može prevesti na razumljiv jezik. Plenković tvrdi kako se u Hrvatskoj vodi hibridni medijski rat i da postoji puno aktera koji žele destabilizaciju.

- Radi se o danas već normalnom ‘modusu operandi’, s čime se treba nositi svakog dana.

Plenkija Bog ne razumije

Aktera je puno, interesa je puno, a interesantno je kako ponekad kolidiraju u želji za destrukcijom interesi različitih skupina. Ja samo znam da ono što radimo, radimo odgovorno, radimo na tragu zaštite hrvatskih nacionalnih interesa, a vidim da je jako puno onih aktera koji žele destabilizirati te procese, poručio je Plenković.

To dragi Bog ne bi razumio. Plenković u stvari želi reći da Rusija, preko mreže radikalnodesnih i nekih drugih “hrvatskih” portala, koje oni financiraju, promiču ruske interese u Agrokoru, Ini i energetskom sektoru, pri čemu im nije strana ni pomisao da sruše njegovu Vladu. O kojim “mnogostrukim interesima” on govori? Nedvojbeno, o lokalnoj desnici koja ga želi srušiti jer im nije dovoljno desno. Što je destrukcija? Destrukcija je predaja Ine i Agrokora - deset tisuća hektara zemlje u Branji - ruskom kapitalu. Problem je što Plenković ne želi objasniti što misli pa njegove riječi ovako nemaju nikakav učinak. Iza hibridnog rata skriva se i ministar Krstičević, prozvan zbog plagiranja.

Hibridni bloger Ivica

On vjeruje da se njega nastoji destabilizirati zato što on vodi kupnju vojnih aviona. No tko ga to destabilizira? Rusi, Izraelci, Šveđani? To Krstičević nije rekao. Hibridnoj bojni jučer se priključio i Gazda. Na svojem blogu Todorić je Plenkovića i Antu Ramljaka optužio da vode specijalni hibridni rat protiv Hrvatske.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava