LIVE Turska Hrvatskoj poslala još osam kamiona i 16 kontejnera za potresima pogođena područja | 24sata
Obavijesti

News

Komentari 219

O razornom potresu u Petrinji će snimati i dokumentarni film

O razornom potresu u Petrinji će snimati i dokumentarni film

Tijekom protekle noći zabilježeno je desetak potresa, ali svi su srećom bili magnitude ispod 2 Richtera. Nešto nakon 22.30 opet je zatresao slabiji potres. Osjetio se u Sisku, Velikoj Gorici i okolici

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
NOVI POTRES

Kako javlja EMSC, novi potres koji je zatresao oko 22.30 bio je jačine 4,5 prema Richteru. 

UŽIVO IZ PETRINJE
DOKUMENTARAC O POTRESU

Kino klub Sisak počinje sa snimanjem dokumentarnog filma koji će prikazati trenutke potresa i stanje nakon potresa na području Siska, Petrinje i okolnih sela, pa poziva sve da pridonesu stvaranju projekta slanjem svojih uradaka.

"Iako je Klub stradao u potresu i  mnogo je opreme uništeno, kao i domovi naših kinoklubaša, našu ekipu to nije spriječilo da dokumentira i arhivira snimke i fotografije koje su nastale nakon prvog i drugog potresa. Upravo je iz toga i proizašla ideja o snimanju dokumentarca s temom potresa na našem području", poručuju iz sisačkog Kino kluba.

Nadaju se da ih materijalna šteta neće omesti u stvaranju dokumentarnog filma te da će svojim djelovanjem, kao i do sada, pridonijeti kulturi filma u Hrvatskoj.

Hrvatski audiovizualni centar izvijestio je da dio ekipe iz Kluba već aktivno snima i prikuplja materijale za dokumentarni film diljem Sisačko-moslavačke županije, a od ovoga su im se tjedna priključili i ostali filmaši.

Svoje materijale, fotografije i snimke, zainteresirani mogu poslati na mail: kino.klub.sisak2013@gmail.com, a uz materijale, s prijavom je potrebno poslati i tekst privole za njihovo korištenje i emitiranje.

Članovi Kino kluba Sisak prikupljaju i sredstva za obnovu domova članova i nadomještanje opreme te renovaciju prostora Kino kluba, u okviru humanitarne akcije koja se provodi uz potporu Hrvatskog filmskog saveza.

Pomoć se šalje na Kino klub Sisak, OIB: 69952113613, matija@kks.hr odnosno na žiro račun HR9725000091101403050

17.32

Hrvatske vode krenule su u sanaciju nasipa u naselju Palanjek u Sisku. 

24sata
BANDIĆ POSJETIO BANOVINU

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je Banovinu. Rekao je kako ga šteta podsjeća na Zagreb koji je u ožujku nastradao u potresu. 

Poručio je da će pomoći građanima. 

Više pročitajte OVDJE

Komentari 219