News

Komentari 30

Todorić o novoj optužnici: 'To je sramota hrvatskog pravosuđa'

Todorić o novoj optužnici: 'To je sramota hrvatskog pravosuđa'

DORH tereti Todorića i suradnike da su od 2010. do 2017. potpisivali mjenice lažno izdane za vrijednost robe, one su predavane na otkup financijskih institucijama, a novac se vraćao u Agrokor

Protiv Ivice Todorića i još 22 njegova suradnika podignuta je jučer nova optužnica za nezakonito financiranje Agrokora putem mjenica i faktoring društava u iznosu većem od 18 milijardi kuna.

Bivši vlasnik Agrokora je novu optužnicu komentirao za RTL Danas.

- Mislim da je to stvarno jedna sramota hrvatskog pravosuđa. Mi imamo situaciju da je ponovno podignuta nekakva optužnica koja je u suštini neosnovana", kazao je Ivica Todorić.

DORH tereti Todorića, još tri bivša člana Uprave Agrokora i odgovorne iz sedam trgovačkih društava iz sastava koncerna da su od 2010. do 2017. potpisivali mjenice lažno izdane za vrijednost robe, one su predavane na otkup financijskih institucijama, a novac se vraćao u Agrokor. Prema optužnici u ime Agrokora potpisane su 393 mjenice teške 530 milijuna kuna, dok je u ime ostalih tvrtki iz koncerna potpisano 2 761 mjenica na ukupan iznos veći od 17 milijardi i 800 milijuna kuna.

- To je bio jedan potpuno transparentan posao, jasan, svi su ga pratili, bio je u interesu Hrvatske, hrvatskih poslovnih ljudi, banaka i svega ostaloga, prema tome mislim da je to jedna sramota - kaže Todorić. 

Najčitaniji članci