Obavijesti

News

Komentari 54

Tolušić: Nema panike. Jaja su povučena zbog predostrožnosti

Tolušić: Nema panike. Jaja su povučena zbog predostrožnosti
1

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u središnjem Dnevniku HRT-a umirio je građane nakon povlačenja jaja u čiju se zdravstvenu ispravnost sumnja s polica hrvatskih trgovina

VIDEO

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić u središnjem Dnevniku HRT-a umirio je građane nakon povlačenja jaja u čiju se zdravstvenu ispravnost sumnja s polica hrvatskih trgovina. 

- Građani mogu biti mirni, nema potrebe za panikom. U jajima koja su povučena s tržišta nisu nađeni uzročnici salmonele, ali su zbog predostrožnosti povučena s hrvatskog tržišta te tržišta ostalih zemalja članica - rekao je ministar Tolušić.

Neizostavno pitanje bilo je i zbog čega uvozimo jaja kad svojom proizvodnjom možemo zadovoljiti potrebe hrvatskog tržišta. 

- Tu se apsolutno slažem s našim proizvođačima, ne samo jaja nego i većine hrvatskih proizvoda. Kontrolirani uvoz za one proizvode koji nam trebaju – da, ali ovakav uvoz koji imamo danas u Hrvatskoj definitivno ne -  kazao je.

Naglasio je kako će jedna od prvih stvari pred novom Vladom biti pitanje kako da se nekontrolirani uvoz apsolutno izbjegne ili svede na najmanju moguću razinu.

Podsjetimo,  Ministarstvo poljoprivrede priopćilo je u četvrtak da se s trižišta povlače svježa jaja iz Poljske za koja se sumnja da su izvor salmonele.

Hrvatsku javnost  je potresla vijest o smrti petogodišnjeg Mirka Vidovića iz Bregane koji je navodno preminuo od posljedica zaraze salmonelom. Osim preminuog dječaka, od salmonele je oboljelo i ostalih četvero članova obitelji Vidović, koji su hospitalizirani.

Iz kuće u Bregani epidemiolozi su uzeli više uzoraka hrane i briseva iz prostora u kojem obitelj živi. Analiza je pokazala da su gotovo svi pozitivni na salmonelu. Salmonelu su našli u rizi-biziju, u jajima koje je obitelj kupila u jednom trgovačkom lancu te u gotovo svim brisevima koji su uzeti s površina u kući. No u uzorcima jaja koje su uzeli s police istog trgovačkog lanca salmonele nije bilo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 54
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.