Obavijesti

News

Komentari 35

Tolušić: Odlazim u političku samoizolaciju. To je to od mene

Tolušić: Odlazim u političku samoizolaciju. To je to od mene
1

Strasti za politiku više nemam i ne bi bilo korektno da sam tu samo zbog svoje koristi. A i ostalo mi je još nešto ideala i stavova koje ne mislim pregaziti, poručio je bivši potpredsjednik Vlade

VIDEO

Damir Krstičević (50) podnio je u četvrtak navečer ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane nakon pada vojnog aviona kod Zadra, a nekoliko minuta poslije od ozbiljne se politike oprostio drugi član HDZ-a Tomislav Tolušić (41).

Ministar regionalnog razvoja u Vladi Tihomira Oreškovića 2016., potom i ministar poljoprivrede i potpredsjednik u Vladi Andreja Plenkovića 2018.-2019., na Facebooku je objavio kako "odlazi u političku samoizolaciju".

POGLEDAJTE VIDEO: VLADA PLJEŠĆE ZDRAVSTVENIM DJELATNICIMA

Pokretanje videa...

Pljesak podrške iz Vlade kao zahvalnost radnicima u bolnicama 00:28

Tolušić je bio dio tima Mire Kovača, opcije za promjene koja je izgubila na stranačkim izborima u ožujku.

Rođeni Virovitičanin kaže kako više nema strasti za politiku i da će se povući nakon isteka ovoga saborskog mandata. Najavio je kako će se okrenuti proizvodnji vina u Slavoniji.

Tolušićevu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi moji, odoh i ja u samoizolaciju. Ali onu političku😊. Povlačim se sa svih političkih funkcija. Odradit ću do kraja ovaj mandat u Saboru i to je to od mene, što se politike tiče (osim članstva u mojoj i jedinoj političkoj stranci u kojoj ću ikad biti).

Nadam se da sam ostavio nešto iza sebe, i u svom gradu, i u svojoj županiji, a nadam se barem nešto i na nacionalnoj razini. Bilo je par ružnih ali još više lijepih trenutaka zadnjih 15-ak godina ali došlo je vrijeme da drugi preuzmu kormilo i pokušaju biti bolji i uspješniji od mene.

Sve što sam do sada radio u životu, radio sam sa strašću. Ako nemate strasti u sebi, ako vam krv ne vrije dok nešto radite, ako vam srce ne kuca brže, onda se nemojte ni baviti tim poslom. 

Karamarko osniva 'Domoljubnu koaliciju' s kojom ide na izbore
Karamarko osniva 'Domoljubnu koaliciju' s kojom ide na izbore

Strasti za politiku trenutačno više nemam i ne bi bilo korektno prema bilo kome tko mi je ikad u životu dao svoj glas na izborima, da sam tu samo zbog svoje koristi i da bih dobio plaću a ne bih dao 100% sebe zauzvrat. A i ostalo mi je još nešto ideala i stavova koje ne mislim pregaziti a to neće biti moguće ako ostanem u igri koja se zove politika😊. Tako da će show ići dalje bez mene.

Strasti imam i previše, da ne mislite da sam se smirio ili ne daj Bože, opametio😊. Ali za zemlju, lozu i vino. I moju Slavoniju. I za nešto što sam htio napraviti zajedno sa mojim Ocem ali ću, nažalost, to morati napraviti i ostvariti sam.

Vidimo se nekom drugom prilikom, nadam se vrlo skoro, kada ćete imati priliku vidjeti i okusiti što može slavonska zemlja i strast. I prstohvat hercegovačke tvrdoglavosti😊.

Dragi moji, odoh i ja u samoizolaciju. Ali onu političku😊. Povlačim se sa svih političkih funkcija. Odradit ću do kraja...

Objavljuje Tomislav TolušićČetvrtak, 7. svibnja 2020.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović