Obavijesti

News

Komentari 12

Tolušić: "Uskoro javni natječaj za Upravu Hrvatskih šuma"

Tolušić: "Uskoro javni natječaj za Upravu Hrvatskih šuma"
1

U SABORU: Ministar se nada se da će se nova Uprava odgovornije ponašati prema krajevima odakle dolazi većina drvne mase - Gorskom Kotaru i Slavoniji

VIDEO

Ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić izjavio je u srijedu kako uskoro očekuje javni natječaj za novu upravu Hrvatskih šuma, a nada se da će se ona odgovornije ponašati prema krajevima odakle dolazi većina drvne mase - Gorskom Kotaru i Slavoniji.

Tolušić je to rekao u Saboru na aktualnom prijepodnevu na pitanje HDZ-ove Majde Burić koja je u kontekstu položaja Gorskog kotara, pogođenog dvama elementarnim nepogodama i izmjenama zakona kojima mu je prije dvije godine oduzeto 28 milijuna kuna, pitala "što u toj priči čine Hrvatske šume koje trebaju gospodariti javnim dobrom".

"Umjesto da je Uprava na čelu s gospodinom Pavelićem zaštitila goranske šume, oni dijele 1100 otkaza da povećaju dobit i osiguraju višemilijunske bonuse", kazala je Burić.

"Postigli smo sporazum i Uprava Hrvatskih šuma stavila je mandate na raspolaganje i teče im otkazni rok od 3 mjeseca bez isplate bonusa, koji govore više o onima koji su ih sklapali nego o samoj Upravi. Za mene je to nemoralno i vjerojatno nezakonito, a to će utvrđivati druge službe i to neću potpisati. Danas Hrvatske šume jesu trgovačko društvo i ganjaju profit, što mogu razumjeti u jednom segmentu, ali ako taj profit ide na uštrb razvoja šuma onda to definitivno nije dobro, pogotovo ako znamo da je veličina dobiti direktno vezana s bonusom koji treba dobiti Uprava Hrvatskih šuma", rekao je Tolušić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nezavisni zastupnik Robert Janković pitao je premijera Andreja Plenkovića kada će biti dovršena izgradnja koridora Vc koji prolazi kroz Baranju, a Plenković mu je odgovorio kako je intencija njegove Vlade da se projekt u faznom pristupu realizira do kraja 2020. godine.

"Upoznat sam s planovima nadležnog ministarstva i to je projekt koji sadrži dvije dionice – od granice Mađarske do Belog Manastira, a druga od Belog Manastira do mosta Drava. Ukupan iznos sredstava je nešto viši od 600 milijuna kuna i mislim da ćemo sredstva dijelom osigurati kroz europske fondove", pojasnio je Plenković dodajući kako želi Baranju uključiti u cjeloviti cestovni sustav Hrvatske.

Plenković je uvjeren da će Vlada kroz tzv. Projekt Slavonija i sve što ga prati stvoriti uvjete koji će omogućiti da ljudi u Slavoniji žive kvalitetnije nego danas. Namjera je kroz taj projekt osigurati 2,5 milijarde eura isključivo za projekte na području pet slavonskih županija, rekao je premijer Josipu Salapiću (HDSSB) i Ivanu Anušiću (HDZ), koje je zanimao spomenuti projekt i utjecaj porezne reforme na Slavoniju.

Plenković ističe da Vlada kroz te mjere želi spriječi demografsko nazadovanje Slavonije i razviti hrvatsko selo, pridonijeli ruralnom razvoju i zadržati mlade.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a