Obavijesti

News

Komentari 52

Tomašević: Centar grada je čist, građani se drže reda

Tomašević: Centar grada je čist, građani se drže reda

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je obnovljen Učenički dom Ante Brune Bušića, a nakon obilaska osvrnut će se i na aktualne teme u Zagrebu

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je u ponedjeljak obnovljen Učenički dom Ante Brune Bušića, a osvrnuo se i na aktualne teme u Zagrebu među kojima i o novom sustavu odlaganja otpada.

Pogledajte video:

- Prodano je oko 600 tisuća paketa Zg vrećica što bi značilo oko šest milijuna pojedinačnih. Neke trgovine imaju problem sa opskrbom međutim svaki dan dolaze nove količine. Danas će ih dva najveća trgovačka lanca dobiti, ali očekujem da će se sve stabilizirati do kraja tjedna jer je u par dana jako puno građana kupilo vrećice zbog čega ih je u nekim trgovinama ponestalo - kaže Tomašević.

- Ljudi koji će odvajati će trebati manje vrećica i plaćat će manje onaj dio usluge, to je cijela poanta. Oni koji ne žele odvajat mi im nećemo zavirivat u sadržaj vrećica, ali one zato služe da oni koji ne odvajaju plaćaju više jer će trebati više vrećica - objašnjava te ističe kako je za sada i više nego zadovoljan posebice sa centrom grada.

- Najveća promjena je centar grada, tu je sada najveći fokus i komunalnih redara i same Čistoće, a vidite i sami da u subotu i nedjelju ove nekakve najave o kaosu, planinama vrećica smeća na ulicama se nisu dogodile. Centar grada je čist, građani se drže reda i poštuju pravila. Nekolicina je pogriješila, ali to je očekivano na početku. Centar je prodisao, to je sada kao drugi grad. Zadovoljni smo i mi i građani, a do kraja tjedna će se pokupiti svih šest tisuća kanti -  kaže Tomašević.

Najavio je i kako je u tijeku javna nabava je za kupnju pedeset setova po tri podzemnih spremnika čija će ugradnja krenuti početkom iduće godine.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.
Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima
VELIKA PROGNOZA

Evo kad u Hrvatsku stiže kiša: Provjerite stanje po gradovima

Promjenljivo oblačno i nestabilno. Uz umjeren razvoj oblaka mjestimice kiša i pljuskovi s grmljavinom osobito poslijepodne i navečer. Ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi, stoji u prognozi DHMZ-a za srijedu...