Obavijesti

News

Komentari 1

Tomašević najavio: Od jeseni nastava u školi u Ulici Račkoga

Tomašević najavio: Od jeseni nastava u  školi u Ulici Račkoga

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević u subotu je najavio skori dovršetak obnove u potresu oštećene Osnovne škole dr. Ivana Merza u Ulici Franje Račkoga gdje se u rujnu vraća 400-tinjak učenika

Nakon prve cjelovito obnovljene zgrade od potresa, Osnovne škole Miroslava Krleže na Kaptolu, dovršava se i druga Osnovna škola dr. Ivana Merza u Ulici Račkoga, objavio je Tomašević na Facebooku.

Četiristotinjak djece i njihovih nastavnika napokon se vraća u svoju obnovljenu školu čime prestaje njihovo podstanarstvo u tri druge škole.

Tomašević je napisao da je zgrada gotovo posve nalik izvornoj, ali je ojačana na tzv. razinu 3, instalacijski obnovljena i vrhunski opremljena.

Uz gradilište Osnovne škole dr. Ivana Merza, zamjenik gradonačelnika Luka Korlaet i pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade Luka Juroš obišli su i gradilište Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Mlinarskoj ulici.

U 827 dana od potresa, srušili su u Zagrebu 27 kuća, jednu su projektirali, nula je izgrađeno!
U 827 dana od potresa, srušili su u Zagrebu 27 kuća, jednu su projektirali, nula je izgrađeno!

Radovi teku po planu i obje škole bit će spremne za početak školske godine, kao i Osnovna škola Vugrovec-Kašina, dok će Osnovna škola Petra Zrinskog u Krajiškoj biti završena do kraja listopada, najavio je gradonačelnik Tomašević.