Obavijesti

News

Komentari 31

Tomi (11) ne priča i teško hoda, a najveća želja mu je da ga mama opet provoza na biciklu

Tomi (11) ne priča i teško hoda, a najveća želja mu je da ga mama opet provoza na biciklu

Specijalan bicikl na kojem bi Tanja Ćaleta, Tomislavova mama, mogla voziti svog sina koji je teško bolestan, košta 38.000 kuna. Novac za pomoć obitelji da Tomiju kupi bicikl skuplja se kroz humanitarnu akciju

VIDEO

Tomislav Ćaleta (11) iz Samobora  rođen je s dijagnozom MECP 2 duplication syndrome, rijetkom bolešću koju karakteriziraju teški intelektualni invaliditet i oslabljene motoričke funkcije. Nikad nije progovorio i otežano hoda. Prije godinu dana dobio je i epilepsiju koja ga je još više unazadila. Učenik je trećeg razreda osnovne škole. Mama Tanja tvrdi da je svjestan svega i razumije ono što se oko njega događa. Sporazumijevaju se znakovnim jezikom iako ga još uvijek uče. 

- Moj Tomi konstantno sanja o biciklu. Obožavao je kad bih ga, dok je bio mali, stavila u košaru na svom biciklu pa smo se vozili. Međutim, sada je prevelik i pretežak i ne mogu ga više voziti - rekla je Tanja Ćaleta, Tomijeva mama.

Virtualna utrka: Trči sa srcem

Dodala je da im bicikl najviše fali kad idu na izlete u prirodu. Tamo Tomi vidi puno djece na biciklima i tužan je što se i on ne može voziti poput njih. Tomijevi roditelji istraživali su i otkrili da postoji tvrtka koja može proizvesti specijalni bicikl kakav bi Tomiju odgovarao. Međutim, cijena je oko 38.000 kuna - iznos koji si ne mogu priuštiti. Nakon što je za cijeli problem saznala Nikolina Švub, Tanjina prijateljica i amaterska sportašica, odlučila je pomoći Tomiju da još jednom osjeti vjetar u kosi. Pokrenula je humanitarnu virtualnu utrku zajedno s udrugama "Trči sa srcem" , “Pedal with heart”, “BBK Krpelj” i Štoperica.hr. na čijim se stranicama može i prijaviti za utrku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Pozivam sve ljude dobre volje koji bi svojim sretnim brojem pridonijeli kupovini bicikla. U utrku se mogu uključiti svi, a pozvani su da između 1. i 18. travnja otrče, prehodaju, isplaninare ili odbicikliraju za Tomija. Fotke vaših aktivnosti primat će se na mail organizatora trci.sa.srcem@gmail.com te će biti objavljene na Facebooku ukoliko vi to odobrite - rekla je Švub.

Startnina je 50 kuna, a prihvaćaju se i veće uplate. Rok za prijave je 16. travanj koji je i rok za uplate. 

- To je električna trokolica s posebnim sjedalom koje ima zaštitu da dijete ne padne i nalaze se s prednje strane bicikla kako bih ga mogla nadzirati cijelo vrijeme - rekla je mama Tanja. 

Broj računa za uplate startnina: Tanja Ćaleta, HR1724840083200529787

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti