Obavijesti

News

Komentari 19

Tomin izbor: Božidar Longin nova je uzdanica u Zadru

HDZ-ov rizničar Božidar Longin nova je uzdanica Tomislava Karamarka u Zadru gdje godinama vlada aferama ozbiljno poljuljani Božidar Kalmeta

VIDEO

Šef HDZ-a Tomislav Karamarko na krilima sve veće popularnosti krenuo je u ozbiljno kadroviranje. Posebno su mu važni vodeći ljudi u devetoj i desetoj izbornoj jedinici, odnosno u Zadarskoj i Splitskoj županiji. Upravo u tim izbornim jedinicama očekuje i najveći broj mandata na predstojećim parlamentarnim izborima, njih čak devetnaest.

Dok se u Splitu uzdaje u Antu Sanadera, Zadar je Karamarko povjerio Božidaru Longinu. Longin, inače zadarski dožupan, nedavno je imenovan novim glavnim rizničarom HDZ-a, a s novom dužnošću ujedno je postao član predsjedništva stranke, ali bez prava odlučivanja. Zadatak mu je ojačati zadarski HDZ koji je poljuljan raznim aferama suradnika aktualnog gradonačelnika Božidara Kalmete.

- Longin je odlična opcija jer ga prati dobar glas u rodnom gradu - rekao je izvor iz HDZ-a blizak Tomislavu Karamarku. Diplomirani inženjer šumarstva blizak je s Karamarkom još iz mladosti. Osnovao je i zapovijedao vojnom policijom u Zadru za vrijeme Domovinskog rata, a poznat je i kao organizator. Kako je Longin još potpredsjednik Košarkaškog saveza Hrvatske, trenutačno se, osim s politikom, bavi i dovođenjem europskog prvenstva u Hrvatsku. Ratni background, organizatorske sposobnosti te prijateljstvo s Karamarkom njegovi su aduti kod šefa- rekao je naš izvor. No najveći adut, kako doznajemo od izvora bliskom šefu HDZ-a je taj što je Longin dok je bio član Uprave Hrvatskih šuma odbio poslušnost bivšem premijeru Ivi Sanaderu.

>>> Više pročitajte OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza