Obavijesti

News

Komentari 22

Tomislava je ubila sabljom pa na sudu plakala da ga voli...

Tomislava je ubila sabljom pa na sudu plakala da ga voli...
3

VRHOVNI SUD JE ODBIO Udario me, a sljedeće čega se sjećam je da ležim na podu, a on je nada mnom sa sabljom u ruci, ispričala je zagrebačka glumica Zrinka Martišković. Potvrdili su joj 4 godine zatvora

VIDEO

Vrhovni sud odbio je žalbu obrane i potvrdio presudu zagrebačkoga Županijskog suda po kojoj je Zrinka Martišković (47), glumica i asistentica režije osuđena na četiri godine zatvora jer je u studenom 2013. godine sabljom ubila svojeg nevjenčanog supruga, kipara Tomislava Jurišića. Osim četverogodišnje zatvorske kazne glumica je dobila i sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti koja može trajati najdulje tri godine, piše Slobodna Dalmacija.

- Mogu reći da je Tomislav bio ljubav mog života i da mi je užasno žao što se sve dogodilo. Cijelo vrijeme pokušavam se prisjetiti cijelog događaja, ali mi ne uspijeva - branila se na Županijskom sudu u Zagrebu Zrinka Martišković i opisala kobni dan u Žejincima kraj Zaprešića.

- Dan prije kritičnog događaja provela sam s Tomislavom. Cijeli dan smo pili ispred seoske gostionice i zaspali smo tek pred jutro. Sjećam se, kada smo se probudili, da je padala kiša. Mi smo trebali stavljati kukuruzovinu na krov kuće. Imali smo velike planove oko otvaranja OPG-a, restorana i slično. Međutim, kako smo oboje u to vrijeme intenzivno i prekomjerno konzumirali alkohol i kako smo bili pijani proteklu noć nismo baš bili sposobni za rad. Ruke su nam drhtale. Kako je to bio naš običaj otišli smo u lokalnu trgovinu. Mislim da je Tomislav najprije popio konjak, a ja pelinkovac. Nakon toga nastavili smo s pivom. Trebali smo registrirati auto, ali smo dobar dio novca potrošili. Ispred trgovine uvijek dolaze ljudi, runde pića dolazile su jedna za drugom i mislim da smo oboje popili jako puno - branila se Martišković, dodavši kako su pred večer kupili još bocu votke. 

Jedno vrijeme pili su sa susjedom te je nakon nekog vremena zaspala odjevena. Tomislava nije bilo pa je zaključala vrata. Probudilo ju je lupanje i galama.

- Ne znam jesam li otvorila ili je on provalio. Krenuo je prema meni, počeo galamiti i odmah me napao. Unio mi se u lice, a ja sam ga povukla za kosu koju je imao svezanu u rep. On me udario, a sljedeće čega se sjećam je da ležim na podu, a on je nada mnom sa sabljom u ruci. Sjećam se da sam pokušala uhvatiti tu sablju rukom za oštricu i da sam ju uhvatila. Ne znam kako se to dogodilo no vidjela sam, u sljedećem sjećanju, kako on stoji i gleda u prazno i kako se srušio na bok - rekla je optužena. 

Kada je vidjela da je krvav, tvrdi, masirala mu je srce i davala umjetno disanje te je pozvala Hitnu pomoć. 

Zrinka Martišković je Tomislava Jurišića ubola sabljom nanijevši mu smrtonosnu ozljedu srca 22. studenoga 2013. u njihovoj drvenoj kućici u Žejinicima nedaleko od Zaprešića.

- Iako je često bio nasilan prema meni, a to je u pravilu bilo kada bi razgovarao sa svojom majkom ili bivšom suprugom, samo sam jednom nazvala policiju i to kada  je postao agresivan i htio tući moju kćer. Policija je tada vrlo brzo došla i oboje smo rekli da smo se porječkali. Ispričala sam se policajcima što sam ih zvala bez razloga iako je razloga bilo. Bojala sam se da ne izgubi skrbništvo za koje se borio sa svojom suprugom za dijete - rekla je Martišković dodavši kako su se često nakon pijanstava budili plavi u razbijenoj kući pa bi poslije pokušavali rekonstruirati što se dogodilo.

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.