Obavijesti

News

Komentari 31

Top restorani: Istrijanka Lidia vlada gastroscenom u SAD-u

Top restorani: Istrijanka Lidia vlada gastroscenom u SAD-u
1

Hrvatica Lidia Bastianich je kao djevojčica iz rodne Pule otišla u Italiju, a danas je jedna od najpoznatijih kuharica u SAD-u. Njen sin je u žiriju američkog Masterchefa

VIDEO

Ljudima najradije pokazujem jednostavne recepte, oni su najbolji. Jednostavne stvari najteže je dobro napraviti jer se nemaš iza čega skriti, kaže Lidia Matticchio Bastianich, jedna od najpopularnijih američkih televizijskih kuharica i ovogodišnja dobitnica Emmyja za najbolju voditeljicu kulinarske emisije. 

Ta rođena Puljanka Amerikance na televiziji uči kuhati već petnaest godina (emisije su joj već dvaput bile nominirane pa joj je ovaj Emmy zapravo treća sreća), a prije toga pokorila je iznimno zahtjevnu restoransku scenu New Yorka. Strast prema gastronomiji naslijedio je Lidijin sin Joe Bastianich, sudac u dvije američke verzije 'Masterchefa' i talijanskoj inačici showa. Kolega mu je jezičav Gordon Ramsay, ali Joe slovi kao najstroži u žiriju. 

Majka i sin imaju cijeli lanac restorana, od čega je pet na Manhattanu. 'Del Posto', koji su otvorili s partnerom Mariom Batalijem, također poznatim TV kuharom, časopis Time Out New York stavio je na prvo mjesto najboljih njujorških restorana.

Smješten u elitnom Chelseaju, 'Del Posto' nudi vrhunsku talijansku kuhinju (Batali je poznat po ambiciji da talijansku digne na razinu visoke francuske kuhinje), a posjetitelji komentiraju kako možda i jest bilo skupo, ali opet jeftinije od puta u daleku Italiju. 

Lidia i Joe Bastianich s Batalijem su 2010. na otmjenoj Petoj aveniji otvorili 'Eataly', kombinaciju restorana i tržnice koja se prostire na čak 4545 kvadratnih metara. Otvorenje nije propustio ni njujorški gradonačelnik Michael Bloomberg, a vlasnicima je zahvalio što su stvorili 300 novih radnih mjesta.

Lidijina priča o uspjehu počela je u malo manje otmjenom Queensu, točnije u Astoriji, četvrti u kojoj živi mnogo Talijana, Hrvata i doseljenika iz drugih balkanskih zemalja, pa ne čudi što ima i popriličan broj pekarnica. U jednoj od njih Lidia je počela raditi s 14 godina, a šef i vlasnik joj je bio otac filmskog negativca Christophera Walkena.

>>> Više pročitajte u Expressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 31
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.