News

Komentari 449

VIDEO Više od 1000 torcidaša blokiralo A1, napali policajce koji su propucali dva čovjeka!

VIDEO Više od 1000 torcidaša blokiralo A1, napali policajce koji su propucali dva čovjeka!

Zagrebačka policija potvrdila je da su policijski službenici pucali u velikim neredima na autocesti A1. Dvojica propucanih torcidaša izvan su životne opasnosti. Policija tvrdi da su navijači namjerno blokirali promet

Nakon utakmice Hajduka i Dinama u Zagrebu, na autocesti A1 između Zagreba i Karlovca nastali su veliki neredi nakon što su se navijači Torcide sukobili s policajcima. Kako smo objavili, čuli su se i pucnjevi. Autocesta između Lučkog i Karlovca satima je bila zatvorena. HAK je u noći na nedjelju objavio kako je i dalje zatvorena dionica između Lučkog i Jastrebarskog. 

Pogledajte snimku: Kaos na A1

Zagrebačka policija objavila je izvanredno priopćenje. Policija tvrdi kako je oko 1600 navijača Hajduka autobusima, kombijima i automobila prilikom povrata prema Splitu samoinicijativno blokiralo autocestu A1 kod odmorišta Desinec.

Pogledajte snimku drame s A1

Ignorirali su policijska upozorenja i više stotina njih napalo je policijske službenike koji su ih pratiti. Policija je potvrdila da je koristila oružje. Dvojica su propucana, izvan su životne opasnosti. Policijsko priopćenje prenosimo u cijelosti.

Policija o neredima:

- Dana 21. svibnja oko 21.35 sati, tijekom organizirane preprate oko 1.600 navijača HNK „Hajduk“ u autobusima, kombi vozilima i osobnim automobilima s utakmice u Zagrebu, samoinicijativno su stali na autocesti A1 kod odmorišta „Desinec“ i na taj način blokirali sve trake autoceste u smjeru Karlovca, a potom je, oglušivši se na njihova upozorenja i naredbe, nekoliko stotina njih napalo tjelesnom snagom i predmetima pogodnim za nanošenje ozljeda, policijske službenike iz više policijskih uprava koji su ih pratili.

- Policijski su službenici radi odbijanja napada na sebe prema više osoba uporabili sredstva prisile, uključujući i vatreno oružje, nakon čega je praćena kolona ponovno stavljena pod nadzor. U tijeku je identifikacija i privođenje osumnjičenika za kaznena djela i prekršaje. Do sada je utvrđeno da je došlo do ranjavanja, najvjerojatnije od vatrenog oružja, dvije osobe koje su neposredno sudjelovale u napadu na policijske službenike te je ozlijeđeno 10-tak policijskih službenika. Svi ozlijeđeni su izvan životne opasnosti.

- Pri stavljanju događaja pod nadzor, promet je na toj dionici autoceste bio zatvoren i preusmjeren na alternativne pravce.
Očevid i kriminalističko istraživanje su u tijeku - navode iz PU zagrebačke.

Najčitaniji članci