Obavijesti

News

Komentari 9

Tornado i tuča u Sloveniji: 'Sve je podsjećalo na sudnji dan...'

Tornado i tuča u Sloveniji: 'Sve je podsjećalo na sudnji dan...'

Jako nevrijeme s tučom koje je sinoć zahvatilo slovensku obalu izazvalo je velike štete na krovovima, rušilo drveće, uništilo više automobila , a meteorolozi ga opisuju kao "superstaničnu oluju" i tornado

VIDEO

"Takve oluje nismo u prosincu doživjeli u zadnjih 50 godina, superstanična oluja razvila se u vodenu pijavicu, a bila je posljedica miješanja vrlo hladnog zraka s vjetrom južnog smjera i još uvijek relativno toplim morem", kazala je Katja Kozjek iz Agencije za okoliš.

Kako prenose slovenski mediji, najjače su nepogode i štete zabilježene na području Izole, a stanovnici govore da je sve podsjećalo na "sudnji dan".

Silovito neurje je, glede na poročanja do sedaj, najbolj udarilo v Izoli. Supercelično nevihto so spremljali močni sunki nevihtnega piša, silovit naliv in toča ter sodra.

Objavljuje Neurje.siPonedjeljak, 7. prosinca 2020.

Šteta se još procjenjuje, a vatrogasci su intervenirali kako bi se s prometnica uklonilo palo drveće i zaštitili otkriveni krovovi.

Za cijelo područje sjeverozapadne Slovenije proglašen je "crveni" meteoalarm jer se očekuje nastavak vrlo nestabilnog vremena koje bi moglo eskalirati u popodnevnim satima i noću, a očekuje se da bi i neke rijeke mogle izaći iz korita zbog jakih padalina.

Na jugozapadu Slovenije bi po najavama meteorologa u kratkom vremenskom razdoblju moglo pasti i do 80 milimetara padalina, a zbog obilnog snijega na području Julijskih Alpa povećat će se i opasnost odrona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 9

VIDEO

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'
TUGA U KRIŽEVCIMA

Neutješna supruga i majka: 'Da mi je samo pet minuta da se zauvijek oprostim od njih...'

Dragutin i Tomislav Višak zabili su se Audijem u kamion u Italiji. Obitelj i prijatelji su shrvani. Istraga i dalje traje, a pogrebnici čekaju dozvole da ih prevezu u Hrvatsku