News

Komentari 1

Tragedija u Kini: Planula škola za borilačke vještine, među 18 mrtvih većinom su djeca

Tragedija u Kini: Planula škola za borilačke vještine, među 18 mrtvih većinom su djeca

Većina stradalih bili su učenici u dobi između 7 i 16 godina koji su boravili na drugom katu centra, navodi se u izvješću Peking Youth Dailya, iako je izvješće kasnije izbrisano s internetske stranice novina

U požaru koji je izbio u centru za borilačke vještine u Kini poginulo je 18 osoba, a državni mediji javili su da su većina žrtava djeca koja su ondje boravila.

Požar je izbio oko 3 sata ujutro po lokalnom vremenu i kasnije je ugašen, objavila je na svojoj internetskoj stranici vlada okruga Zhecheng u pokrajini Henan.

Uzrok požara u kojem je ozlijeđeno 16 ljudi, od kojih su četvero u teškom stanju, još nije poznat, priopćile su pokrajinske vlasti. Policija je privela osobu zaduženu za taj centar.

Većina stradalih bili su učenici u dobi između 7 i 16 godina koji su boravili na drugom katu centra, navodi se u izvješću Peking Youth Dailya, iako je izvješće kasnije izbrisano s internetske stranice novina.

Požari u Kini nisu rijetkost, zbog loših sigurnosnih protokola i gradnje u kojoj se ne poštuju standardi. U jednom od najstrašnijih požara u zemlji, 309 ljudi poginulo je u noćnom klubu u gradu Luoyangu, također u Henanu, na Božić 2000. godine.

Većina žrtava ugušila se u punoj plesnoj dvorani punoj dima, koja je imala samo dva izlaza za nuždu, a nije bilo prskalica niti alarma za dim.

Foto: Ilustracija