Obavijesti

News

Komentari 231

Transkripti SDP-ovaca: Vi ste na bunici, a vi rektalni alpinisti

Transkripti SDP-ovaca: Vi ste na bunici, a vi rektalni alpinisti
3

Rat koji se u SDP-u vodi iznimno je prljav i nizak. U prepisci sudjeluje ekipa odana Zoranu Milanoviću, a jasno je da se infiltriraju na skupove Komadininih pristaša

VIDEO

U videu koji se u petak pojavio s naslovom “Zlatko Komadina i njegovo životinjsko carstvo”, protukandidat Zoranu Milanoviću na unutarstranačkim izborima je prikazan kao ljenivac.

Svatko tko ga podržava prikazan je kao neka životinja, primjerice Tonino Picula kao troma i spora kornjača, Rajko Ostojić kao vjeverica, Ivo Baldasar kao štakor.

Taj video je još simpatična verzija onoga što se događa u SDP-u. SDP-ovci su podijeljeni u dva tabora i to će, tko god pobijedi, imati velike posljedice i za poraženu stranu. Milanovićeva struja u zagrebačkom SDP-u, koji vodi Komadinin igrač Davor Bernardić, bori se za svaki glas. Osnovali su i zatvorene grupe na društvenim mrežama u kojima se dogovaraju, ali i na najružniji način prijete i vrijeđaju oponente na unutarstranačkim izborima. Rat koji se u SDP-u vodi iznimno je prljav i nizak. U prepisci sudjeluje ekipa odana Zoranu Milanoviću, a jasno je da se infiltriraju na skupove Komadininih pristaša te ih zatim broje i prijete im izbacivanjem ako se ostvari njihova pobjeda.

Maras svima na meti

No ne štede niti “svoje”. Gordan Maras, bivši ministar poduzetništva, koji vrijedi kao odan Milanovićev vojnik, čak ni u svojoj struji nema više potporu.

Primjerice, ispao je problem kako platiti prostor u Zagrebu u kojem su održavali skup jer je trebalo osigurati 3000 kuna. Nije prošla ideja inače poslovnog direktora SDP-a Dinka Sutona da otvore šank i prodaju pivo i sokove.

- Riješit ću to, ako su to svi problemi - kaže Suton.

- Pa zamolite Marasa za soma i pol kuna - odgovara SDP-ovac LoMa (Lovro Mateš, član uprave dražavne tvrtke Apis IT).

- Aha, taj bi i govno pojeo da uštedi na hrani - odgovara Suton, koji je inače kriv što je SDP kasnio s izvješćima, pa je stranka platila kaznu od šest milijuna kuna.

Maras je tema još jedne interne prepiske.

- Kletva s Iblera: da bog da ti Maras ostavio čiste račune i šeficu računovodstva u amanet - piše u grupi član pod nadimkom Muki (Muhadin Omerdić iz SDP-a Donja Dubrava).

Suton u prepiskama ima i ideju kako da se riješe Marasa:
“Možda ne bi bilo loše da kažemo kako je Maras sa šeficom računovodstva popalio stranku. I nema više tereta na leđima”.

- Dinko, nemoj tako ružno protiv čovječuljka - odgovara mu Mateš.

Suton se ne da, pa kaže da nema ništa ružno nego samo financijski izvještaji.

Maras je inače prije vodio financije stranke i često su ga prozivali za nepravilnosti s novcem, ali on je to uvijek opovrgavao. Ako mu ovo rade kolege iz iste struje, crno mu se piše tko god da pobijedi na unutarstranačkim izborima.

Bit ćemo zamjenice

Prave kanonade slijede tek prema onima koji nisu u istom bloku, nego su se opredijelili za Komadinu i Bernardićevi su ljudi. Jedna od njih je i Ljubica Hrgović. Već ranije je Bernardića prozvala veoma ružno Milanka Opačić, rekavši da se “okružio čistačicama”, misleći na Ljubicu Hrgović. Iako ne radi kao čistačica, za zagrebačke “milanovićevce” Hrgović će to zauvijek ostati.

- Ipak je najjače kada je izjavila da će i Ljubica Hrgović biti zamjenice kad voljeni vođa (Bernardić, op. a.) postane gradonačelnik - piše SDP-ovac Boris Vukić.

- Do tada Ljubica sve treba pomesti, tj. primiti se metle - komentira Mateš.

- I ja ću biti astronaut - kaže Suton.

- Izgleda da se Tamara i Ljubica opskrbljuju kod istog veletrgovca kao i Velimir Bujanec - kaže Mateš.
Suton je neupućen, pa pita je li to bunika. Pa su mu morali zalijepiti fotografiju na kojoj se šmrče kokain.
Kad je Nenad Livun, koji podržava Komadinu, dao intervju, u grupi Naida Šehović objavljuje link s opaskom “gdje gori”.

- Gori im u glavama - kaže Mateš.

- U glavama vjerojatno samo slama - kaže član Robi.

- Dođe tako vrijeme kada fukare progovore - ponovno se javlja Muki i zarađuje pohvale.

Bivši ministar rada i socijalne skrbi Mirando Mrsić je inače najpoznatiji javnosti u grupi koja vodi ovakve razgovore.

Kad je njegov kolega koji podržava Komadinu, Rajko Ostojić, nastupio u javnosti, opet je link stavljen u grupu.

- Teško probavljivo - piše Mrsić.

Na to Mateš odgovara: “Al ga Rajko sere i sere” pa lijepi i sliku čovjeka koji povraća u WC školjku.

Komentiraju i predsjednika zagrebačkog Foruma mladih Mateja Mišića.

- Čovjek je član sljedbe. Ovo nije loše jer će mobilizirati sve one kojima Forum mladih ide na živce - komentira Mrsić.
Mrsić se razumije i što je “rektalni alpinizam”, odnosno uvlačenje šefu. Na tapeti je Alen Čičak, koji je u grupi i milanovićevac je, ali čini se po reakcijama, jako se u svojim uvodnim riječima uvlači Milanoviću. Suton kaže da je rektalni alpinizam govor u stilu “Mi smo Zoranovi, Zoran je naš”.

- Nije, ralpinizam je: ‘Druže Z, mi ti se kunemo’ - podučava iskusni Mrsić.

Mrsić je morao smirivati i nezadovoljnu članicu Vesnu Jakas, kojoj nije bilo jasno zašto Milanović nije predao potpise za kandidaturu. Jakas je inače nakratko bila zamjena u Saboru Gordanu Marasu. Mrsić joj objašnjava da treba pričekati pogodan trenutak jer novinari ionako znaju da ima dvostruko više.

Komadinin skup: Bal vampira

- Ja to gledam s astrološkog aspekta. No neka bude što mora biti - uznemirena je Jakas što nisu potpisi predani na najpovoljniji dan. “Smiruje” je Dinko Suton.

- Zvao sam Babu Vangu, kaže u ponedjeljak - odgovara joj. Drugi se uključuju pa je ispituju koji je dobar dan numerološki.

- Samo se vi zezajte, Baba Vanga nema utjecaj na ono što mi činimo. Naučila sam se prihvaćati što god mi dođe. Samo mi kasnije nemojte kukati - zaključuje Jakas.

Ako Milanović izgubi ove izbore, Jakas će barem moći reći da je bila u pravu.

Ekipa inače pozorno prati i kako je Komadina nastupao, imaju fotografije s njegovih skupova. A onda komentiraju tko je iz kojeg stranačkog ogranka, pokušavaju spriječiti njima odane ljude da idu na suprotnu stranu. Mateš nije išao na skup jer kaže “Bal vampira sam već gledao pa me ne zanima”.

- Kažu moji da je Komadina jedva stajao i 10 minuta pričao i uspuhao se i sjeo. Pa di bi taj izdržao kao predsjednik SDP-a. Smijurija kaj se uopće kandidirao - izvještava grupu Mateš nakon što su dobili rezultate.

- Amateri - kaže Čičak.

- Klošari - dodaje Mateš.

Posebno su nabrijani na niz članova koje zdušno vrijeđaju. Primjerice, Sunačana Kunac, koja je u prvom redu bila na skupu Milanovića i očito postavila neka neugodna pitanja iz prvog reda.

- Vidim da je ludara u prvom redu. Pregledajte ju da nema bombu - piše mladi Srđan Subotić, nekad zastupnik u gradskoj skupštini Zagreba.

- U prvom redu dvoje iz moje bolnice - piše Vukić.

I druge bi protivnike rado strpali u ludnicu. Tako za Komadinina podržavatelja Vladimira Kršeka iz Sesveta Jakas piše da će se odseliti u Špansko.

- Blizu Jankomira - otrovan je Muhadin Muki aludirajući na psihijatrijsku bolnicu u tom dijelu grada.

- Šteta što ga nisu primili u Prašku, dobro bi se uklopio - kaže Suton aludirajući na sjedište gradskog SDP-a, koje podržava Komadinu.

U prepisci grupe otkrivaju se i taktike kako prepoznati je li netko iz stranačkog ogranka za Komadinu ili Milanovića. Tu je Dan Špicer, dugogodišnji zastupnik SDP-a u Zagrebu, koji svoje znanje nesebično dijeli s ostalima.

Kako identificirati tko je čiji

- Poslao sam svim članovima ogranka poruku da se jave ako im treba prijevoz za skup sa Zoranom ili da jave ako idu i imaju mijesto viška. Uglavnom, ljudi koji su za Zorana ili nazovu ili pošalju poruku, pa ovo nije loša fora kako identificirati ljude. Ako netko želi koristiti, šaljem poruku u nastavku - piše Špicer, popularno zvani Špic.

Kad ne vrijeđaju suparnike, ne dogovaraju kako će preuzeti gradsku organizaciju SDP-a u Zagrebu i “dati nogom u guzicu” nepodobnoj “bagri” kad Zoran pobijedi, milanovićevci se zabavljaju i seksualnim aluzijama.

Sve je pokrenuo Mirando Mrsić, koj je napisao Matešu: “Lovro, da te punim, širina je bitna”.

Brzo se Mrsić ispričao da se radi o tipfeleru i da je htio napisati poučim, no zakotrljala se zafrkancija.

- Ne okreći leđa Mrsiću, ovo s punjenjem je škakljivo - piše Suton.

- A i ovo poučavanje dovoljno toplo zvuči - piše Boris.

- Bitno je da je toplo - prihvaća Mateš.

Na grupi dugo nije bilo aktivnosti, pa Subotić pita što se Mateš ne javlja od kada ga je Mrsić napunio.

- Još curi iz mene - javlja se Mateš.

- Trebamo pokrenuti novu grupu. Muškarci traže muškarce - ima ideju Alen Čičak.

- A probao je i mene raketariti - odgovora mu Suton.

Čičak ipak kaže da želi dati priliku “drugovima drugačije seksualne orijentacije da pronađu srodnu dušu ili Duška”. I odmah kaže da bi i drugarice imale svoju grupu.

Suton ipak pokušava vratiti problematiku na politiku.

- Bero kuha čobance, a vi bi se tu mrijestili. Ajde malo politike - kaže Suton, ali ne uspijeva.

Kako se Mateš požalio da ga j..u kao sansku kozu, Srđan Subotić je zaključio: “Kozojebi. Još jedna divna hrvatska riječ”.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 231
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21