Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Traže ronioca (57): Nestao je između otoka Cresa i Plavnika

Prema prikupljenim podacima u okviru očevida, kojeg provode službenici Lučke kapetanije Rijeka u suradnji sa službenicima riječke Pomorske policije, nestali ronilac sudjelovao je u ronilačkoj skupini s bocama

2 komentara

Koordinirana potražna akcija za stranim roniocem u riječkom akvatoriju pokrenuta je u utorak rano poslije podne slijedom dojave o   njegovom nestanku s pozicije organiziranog amaterskog ronjenja. 

Podmorsko traganje večeras je prekinuto i nastavit će se u srijedu ujutro.Temeljem Izvještaja Nacionalne središnjice  za usklađivanje  traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka), potražno spasilačka akcija pokrenuta je u utorak, u 12.43 sati, slijedom zaprimljene dojave  (posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112  Rijeka) o nestanku ronioca P.C. (57), državljaninu Republike Slovačke, a u koordiniranu potragu središnjica je uključila službenike Lučke kapetanije Rijeka, Lučke ispostave Krk i Pomorske policije Rijeka.

Potraga se provodi u Creškom arhipelagu, u području između otoka Cres i Plavnik, obzirom na poziciju organiziranog ronjenja te smjerove morskih struja, a tijekom dana u podmorsku potragu za nestalim angažirani su i pripadnici specijalne policijske ronilačke skupine. 

Prema prikupljenim podacima u okviru očevida, kojeg provode službenici Lučke kapetanije Rijeka u suradnji sa službenicima riječke Pomorske policije, nestali ronilac sudjelovao je u ronilačkoj skupini s bocama kapaciteta 50 minuta. Prema svjedočenju I.K., voditelja ronilačke ture I.K., zaroni su obavljani u skupinama od po dvoje ronilaca na južnoj strani otočića Plavnik, a ronjenje je organizirao privatni ronilački klub registriran u Republici Hrvatskoj.

Površinska i podmorska potraga  privremeno je obustavljena u utorak u  18.30 sati zbog sumraka i nastavit će se u srijedu u svitanje - izvijestilo je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture

Možda vas zanima i ovo:
Message