Obavijesti

News

Komentari 14

Traži se vlasnik videoteke Pauk: ’Majka ga je zadnji put vidjela u nedjelju, jako smo zabrinuti’

Traži se vlasnik videoteke Pauk: ’Majka ga je zadnji put vidjela u nedjelju, jako smo zabrinuti’
1

Marka Jantola, vlasnika posljednje videoteke u Zagrebu, traži obitelj i policija

VIDEO

Nemamo nikakvih novih informacija, nema ni policija, no u ponedjeljak je prijavljen nestanak, kratko nam je rekao član obitelji Marka Jantola (45) sa zagrebačke Trešnjevke, vlasnika posljednje zagrebačke videoteke Pauk. Posljednji put ga je vidjela majka Dragica u nedjelju ujutro kako izlazi iz obiteljske kuće u Ogulinskoj ulici.

- Prijavila sam Markov nestanak u policiji. Nema ga nigdje. Molim vas, ako ga netko vidi, neka obavezno nazove policiju - napisala je u komentarima na društvenoj mreži zabrinuta majka. Njegovi prijatelji i obitelj na društvenoj su mreži podijelili njegovu fotografiju i informaciju da je nestao te zamolili sve koji su ga vidjeli ili znaju gdje bi se mogao nalaziti da o tome obavijeste policiju. U postu se navodi i da su mu mobiteli isključeni te da nije došao na smjenu u videoteku.

Na stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba tijekom jučerašnjeg dana objavljen je njegov profil s fotografijom i informacijama o Marku. Visok je 175 centimetara, ima smeđe oči i ovalno lice te je ćelav. Slabije je tjelesne građe, a u vrijeme nestanka bio je odjeven u plave traperice, crnu majicu, crni gornji dio trenirke, crnu jaknu i crne čizme. Od prepoznatljivih obilježja navodi se da ima tetovažu na leđima veličine oko 15x15 centimetara sa znakom “tribala”.

S Jantolom smo razgovarali u listopadu, kad je Trgovački sud u Zagrebu otvorio postupak koji prethodi stečaju Malog pauk-filma j.d.o.o. Stečaj je krajem lipnja predložila Financijska agencija (Fina) zbog utvrđenog duga od 20.499 kuna, a sud je u postupku vezanom uz posljednju zagrebačku videoteku Pauk zatražio očitovanja Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture i zaključno - Državne geodetske uprave. Od njih su tražili podatke ima li Marko vrijednosne papire ili prima li dividendu, evidentiran kao vlasnik zrakoplova, plovila te ima li nekretninu.

- Ovo mi je prva vijest. Nemam teksta, ne znam što da kažem - da se smijem ili plačem - rekao je tad Jantol dodajući kako zna da je dužnik i priznaje da ima zaostatke u plaćanju.

Videoteka Pauk otvorena je krajem 90-ih godina i od tada je imala više od 20.000 korisnika koji su filmove ispočetka posuđivali na VHS-u. Na sad još donekle “živućem” DVD-u i Blu-Rayu posuđuje još, isticao je Jantol, oko 500 do 800 korisnika - zaljubljenika u film na ‘’starinski’’ način.

- S jedne strane je Netflix, a s druge videoteka Pauk s dvadesetak tisuća kuna duga. To je borba s vjetrenjačama. No u borbi s običnim preživljavanjem u ovim vremenima krize nisam samo ja ugrožen. Ljudi čuvaju svaku kunu i ne znaju što će biti sutra. Ugroženi su i svi obrti u susjedstvu na zagrebačkoj Trešnjevci - rekao je tad vlasnik videoteke Pauk.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm
PROMJENA VREMENA NA PUTU

Pratite kako veliko nevrijeme stiže u Hrvatsku: Za cijelu državu na snazi je meteoalarm

Kiša je već zahvatila dijelove Visa, Korčule i Pelješca, kao i dio samog sjevera države. Brojni stanovnici Hrvatske koji Praznik rada provode u prirodi nadaju se kako će ih kiša izbjeći, barem još neko vrijeme...
VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'
4.3 PO RICHTERU

VIDEO Potres kod Slunja snimila nadzorna kamera: 'Prvo je jako udarilo, a onda se sve treslo...'

RAKOVICA - Odmah sam pregledao snimke nadzorne kamere s vikendice u Rakovici. Potres se jasno vidi. Prvo je jako udarilo, a onda se tlo kratko zatreslo. To je udaljeno samo 2 kilometra od epicentra, javio nam je čitatelj koji je poslao snimku potresa magnitude 4.3 po Richteru koji je u srijedu u 5.38 zatresao na granici s BiH, samo 15 kilometara od Slunja.