News

Komentari 195

Tražitelj azila napao ženu u Dugavama i nad njom bludničio

Tražitelj azila napao ženu u Dugavama i nad njom bludničio

Tresla se ko šiba. Bila je izvan sebe. Vrat joj je od gušenja bio crven, a odjeća prljava od zida na koji ju je pritiskao - prepričala je jedna od svjedokinja nemilog događaja

Uzvici zapomaganja u nedjelju ujutro nešto poslije 8 sati uznemirili su stanare zgrade u zagrebačkom naselju Dugave, a kasnije i čitavu ulicu gdje je, kako tvrde svjedoci, 27-godišnjak uz prijetnju skalpelom bludničio nad 40-godišnjom ženom, piše Jutarnji.

Zahvaljujući brzoj reakciji susjeda koji su odmah pozvali policiju mladić iz Afganistana uhićen je u obližnjoj Gomboševoj ulici.

- Kroz san sam čula da netko vrišti u stubištu, nakon čega su se vapaji u pola bijela dana preselili ispred zgrade. Koštunjavi mladić, u maskirnim hlačama i s nečim u ruci, vukao je za kosu puno jaču i višu ženu. Prvo sam pomislila da su to ljubavne nesuglasice, no odmah smo zvali policiju. Susjedi su vikali: ‘Pusti je! Pusti!’ a kad je napasnik vidio da se ulica uznemirila, počeo je trčati, a za njim i jedan susjed.

Žrtva je sjela na pod i počela plakati. Tresla se ko šiba. Bila je izvan sebe. Vrat joj je od gušenja bio crven, a odjeća prljava od zida na koji ju je pritiskao. Dali smo joj Normabele, a kad je došla Hitna dobila je injekciju za smirenje - prepričala je jedna od svjedokinja.

Pratio je od stanice

Napadnuta žena inače u toj zgradi ne stanuje nego je tog jutra tamo nosila sestri neke namirnice. Pretpostavlja da ju je bludnik pratio od autobusne stanice. 

Mladića je uočila na ulaznim vratima. Kad ih je otključala on je rekao da ide kod prijatelja i ušao za njom. Išao je za njom po stubama, a kad su došli na kat na kojem stanuje njezina sestra, nije mu htjela dati do znanja u koji stan ide pa ga je pitala gdje mu živi prijatelj. Rekao joj je da živi 'gore' pa je ona čekala da se ode, no on je i dalje tamo stajao.

Gurnuo joj šaku u usta da je utiša

Zbog toga je krenula prema prizemlju, a on opet za njom. Kada je došla do ruba stuba koje vode u podrum zgrade 27-godišnjak ju je primio za vrat i pokušavao vući dolje. Ona je počela vikati, a on joj je gurnuo šaku u usta da je utiša te prijetio skalpelom. Uspjela je nekako otrčati do ulaznih vrata zgrade no nasilje se nastavilo i vani. Vukao ju je za kosu i šamarao.

Dobio mjesec dana pritvora, a već je bio evidentiran

Policija je uhitila 27-godišnjaka koji je bio pijan, napuhao 1,6 promila. Županijski sud u Velikoj Gorici odredio mu je mjesec dana pritvora. Riječ je o tražitelju azila kojeg je prije nekoliko mjeseci Austrija deportirala u Hrvatsku. Protiv njega se u Hrvatskoj već vodi jedan prekršajni postupak zbog narušavanja javnog reda i mira.