Obavijesti

News

Komentari 24

'Treba se i dalje držati mjera, ne ići u cjelodnevni shopping'

'Treba se i dalje držati mjera, ne ići u cjelodnevni shopping'
1

Ako se budemo i dalje držali mjera, imat ćemo dobre rezultate, a ne budemo li se držali mjera, imat ćemo drugačiji scenarij, kaže Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević

VIDEO

Načelnica Kriznog stožera Ministarstva zdravstva Maja Grba-Bujević za Dnevnik N1 televizije govorila je o tome što znači za građane Hrvatske popuštanje mjera vezanih za sprječavanje širenja zaraze koronavirusom, prenosi N1.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:37

- Mjere su dugo u pripremi i nadamo se da ublažavanje mjera neće značiti povratak na staro. Nadam se da će se svi držati mjera kao i do sada, uz mogućnost obavljanja poslova koji se do sada nisu mogli obavljati. Ako trebamo nešto šivati, ne moramo ići odmah do krojača, no ako trebamo hlače, možemo ih ići kupiti. Ne treba ići u cjelodnevni shopping - rekla je Bujević. 

Rekla je da će rezultati biti dobri, budu li se građani držali i dalje distance.

- Ako se budemo i dalje držali mjera, imat ćemo dobre rezultate, a ne budemo li se držali mjera, imat ćemo drugačiji scenarij. Građani će kontrolirati sami sebe, jer je virus i dalje među nama i svatko ga može prenijeti. Računam na samokontrolu građana i nadređenih službi - kaže.

- S opremom stojimo odlično, vlada je na vrijeme osigurala dovoljno zaštitne opreme. Danas je došla pošiljka svega što nam za zdravstveni sustav, ali i crveni križ, djelatnike civilnog stožera, policiju i druge službe treba. Građanima ta oprema nije namijenjena. HZJZ je izdao preporuke koje se tiču držanja udaljenosti i toga gdje bi trebalo nositi zaštitne maske. U gradskom je autobusu, primjerice, preporučljivo nositi dvoslojne pamučne maske, jer one se mogu koristiti kako bi se spriječilo širenje virusa. Opcija su, svakako, i jednokratne kirurške maske - kaže.

GNK Dinamo - NK Lokomotiva

- Mi nemamo utjecaja na cijenu maski, odnosno nemamo utjecaja na veledrogerije koje isporučuju maske u ljekarne, ali nabavna cijena je velika. No pravilnom upotrebom dvoslojne pamučne maske je moguće zaštititi sebe i druge -  rekla je Maja Grba Bujević.

Kada je u pitanju vraćanje zdravstvenog sustava u normalu, rekla je kako je Hitna služba i do sada radila.

- Do sad je Hitna radila na jednak način, samo uz veće mjere opreza. Taj će se posao uz mjere opreza nastaviti dalje. U Hitnoj smo i do sada odgovarali na prvi stupanj hitnosti - kaže Grba Bujević. 

Kazala je kako se serološki testovi validiraju. 

- Princip je takav da se dostavi određena količina uzoraka koje infektivna klinika validira. Uskoro ćemo znati ispunjavaju li kriterije - rekla je Grba Bujević. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 24
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa