Obavijesti

News

Komentari 293

Ćorić i Polovanec spasili Mikija pa ih hitro izbacili iz stranaka

Većinu u Skupštini osigurali su Miroslav Polovanec (HSLS), Ilija Ćorić (HSS) i Jozo Miličević (nezavisni, lista Sandre Švaljek). Nakon izglasavanja, Ćorić je poručio: 'To je u interesu građana'

VIDEO

Nakon nekoliko sati stanki koje su se u zagrebačkoj Skupštini u četvrtak redale kao na traci, gradonačelnik Milan Bandić uspio je progurati proračun za 2019. godinu 'težak' osam milijardi i 190 milijuna kuna. 

POGLEDAJTE VIDEO IZGLASAVANJA:

Pokretanje videa...

01:24

Kako se već pisalo ranije, nakon što je raskinuo koaliciju s Nezavisnima za Hrvatsku, špekuliralo se da Bandiću nedostaju tri glasa za većinu, te da proračun sigurno neće proći.

No, proračun je ipak prošao, a Bandić je dobio potrebnih 26 glasova. Stoga su se mnogi pitali tko su gradski zastupnici koji su gradonačelniku osigurali većinu.

To su Miroslav Polovanec (HSLS), Ilija Ćorić (HSS) i Jozo Miličević (nezavisni, lista Sandre Švaljek).

Bandiću je prošao proračun: 'Prodali su se za 1400 kuna'
Bandiću je prošao proračun: 'Prodali su se za 1400 kuna'

Polovanec: Neću da mi diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka

Miroslav Polovanec zbog glasovanja protivno tijelima stranke više nije član HSLS-a, poručio je šef stranke Darinko Kosor. Sam Polovanec poručuje da je davno odlučio podržati proračun Grada Zagreba, koji je predložio gradonačelnik Milan Bandić.  

- Jedan sam od rijetkih Zagrepčanaca koji ne dopušta da mi diktiraju neka prezimena koja nisu zagrebačka. Sigurno neću stati pod palicu da mi naređuje Hasanbegović - kratko je kazao Polovanec.  

Na izvanrednoj konferenciji i šef HSS-a, Krešo Beljak poručio je da su Ćorića izbacili iz stranke.

Ćorić: To je u interesu građana

Nakon izglasavanja Ćorić je samo poručio da je za proračun glasao jer je to u interesu građana

- Pojedine političke opcije istina ne dijele taj interes. Postoji u Skupštini nekolicina vrlo kvalitetnih pojedinaca, međutim ne postoji tu neka nova politika snaga koja bi na novim izborima ostvarila nekakav rezultat, a život građana bi se u 2019. strahovito urušio. Novi izbori bi u Skupštini donijeli novi nered i Grad Zagreb bi ušao u krizu - kazao je.  

Ćorić tvrdi da mu nisu ponudili nikakvu protuuslugu. Postavilo se i pitanje odlazi li iz Amsterdamske koalicije i HSS-a, Ćorić je kazao kako će o tome odlučiti Beljak.  

Milićević: Glasovao sam po savijesti

Nezavisni Jozo Milićević poručio je da je za proračun Grada Zagreba glasao po svojoj savjesti. 

- Već kad se počelo govoriti o izlasku Neovisni za Hrvatsku iz koalicije rekao sam da ću dobro razmisliti što ću napraviti. Bila je opcija i da izađem iz Skupštine, jer ne mogu dozvoliti da oni koji su oporbu do jučer nazivali komunističkim reliktima da se sada promiču u vođe oporbe koji će promijeniti Grad Zagreb - kazao je Milićević. 

Naveo je kako je program Neovisnih za Hrvatsku zasniva na ideološkim platformama. da nisu dali ni jedan amandman na proračunnego su najavili izlazak iz koalicije jer se gradonačelnik Bandić "nije dovoljni ispričao" nakon dolaska kontroverznog srbijanskog političara Dragana Markovića Palme. Na pitanje hoće li od sada djelovati kao zastupnik Kluba Milana Bandića uzvratio je da će biti nezavisan, kao što je i bio te glasati uvijek po svojoj savjesti. Postavilo se pitanje je li za proračun glasao u inat Neovisnim za Hrvatsku, a Miličević odgovara: 

- Ne u inat, nego smatram da bi trakavica koja bi se pokrenula oko izbora s neizvjesnim ishodom značilo da bi u idućih pola godine svi projekti stajali i grad bi bio blokiran, Mislim da Grad Zagreb to ne zaslužuje - zaključio je.     

Inače, Ilija Ćorić je rođen 1. lipnja 1963. godine u Šarengradu,  Ilok. Ima višu stručnu spremu te je po struci inženjer grafičke tehnologije.

U Gradskoj skupštini je član Odbora za izbor i imenovanja. kako navodi HSS- na svojim stranicama, Ćorić je glavni tajnik stranke i djelatnik Središnjice HSS-a na organizacijsko-tehničkim poslovima od 1991. godine. Ćorić je bio i sudionik Domovinskog rata.

Miroslav Polovanec rođen je 23. prosinca 1972. u Zagrebu. Ima srednju stručnu spremu i zvanje građevinski tehničar visokogradnje. Član je HSLS-a.

U Gradskoj skupštini je predsjednik Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo, te član Odbora za mladež. Vlasnik je OPG-a Miroslav Polovanec i izletišta Polovanec u Đurđekovcu nadomak Zagreba. Kako se pisalo prije tri godine, Miroslav Polovanec je i harmonikaš. 

Živi zid je na Facebooku objavio video u kojem tvrdi da je riječ o fešti u kleti kod Polovanca na kojoj se vide Bandić, Mikulić i brojni drugi gradski zastupnici.

Izglasan je zagrebački proračun.

Je li moguće da je prolaz zagrebačkog proračuna dogovoren još u martinjskoj noći u kleti Polovanec?

Posted by Živi zid on Thursday, 13 December 2018

Jozo Miličević rođen je 5. siječnja 1965 u Čitluku u BiH. Magistar je društvenih znanosti. Pripada Nezavisnoj listi Zagreb.

U Gradskoj skupštini Milićeviće je član Odbora za branitelje i član Odbora za sigurnost i prevenciju urbanih rizika. Miličević inače ima i čin general-bojnika. Sudjelovao je u osnivanju legendarne 1. gardijske brigade, ”Tigrova”. S njima je zatim prošao sva ratišta i sudjelovao u svim operacijama Domovinskog rata. Zapovijedao je brigadom u operacijama ”Bljesak” i ”Oluja”. 

Mikulić: Ako je netko nešto nekome nudio, neka to prijavi

Predsjednik Skupštine Andrija Mikulić ponovio je da je cijelo vrijeme bio optimist i najavljivao da će imati većinu za proračun, koji je tvrdi kvalitetan, dobar i razvojan. 

- Hvala Bogu i zastupnicima da je prevladao razum - ustvrdio je.  

Napomenuo je kako ovdje nije bilo pitanje hoće li netko ići kontra gradonačelnika već da se ne blokiraju gradski projekti koji traju. Postavilo se i pitanje jesu li se trojici zastupnika, koji su održali proračun, nudile protuusluge, a Mikulić odgovara: 'Ako netko ima te informacije dužan ih je prijaviti nadležnim tijelima. Ovakva pitanja su ispod razine i na njih ne mislim odgovarati. Ne vidim ništa sporno u tome što su zastupnici koji su punoljetni izrekli svoj stav. Medijska hajka koja se stvarala prema zastupnicima u Skupštini, ako podrže proračun da će to biti tema za glavnog državnog odvjetnika. Ne. Tema za glavnog državnog odvjetnika mogu biti upravo oni koji su radili pritisak na zastupnike'. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 293
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje