Obavijesti

News

Komentari 11

'Trebao sam prešutjeti da su SDP-ovci podržali Milinovića'

'Trebao sam prešutjeti da su SDP-ovci podržali Milinovića'
1

Trebao sam prešutjeti izjave nekih naših bivših glasača da će radije dati glas Milinoviću, samo da spriječe pobjedu HDZ-a, nego strankama za koje vjeruju da nemaju ozbiljne šanse za uspjeh, kaže tajnik SDP-a

VIDEO

Politički tajnik SDP-a Davorko Vidović u srijedu se na facebooku "posuo pepelom" zbog jučerašnje izjave da "postoji teza s kojom smo se prilično složili da je dio naših glasača, koji nisu željeli da HDZ pobijedi u Ličko-senjskoj županiji, računao da SDP nema ozbiljne izglede i da su u jednom dijelu možda dali podršku Milinoviću i na taj način zapravo htjeli poslati poruku HDZ-u i na nacionalnoj razini, ali i za sve ono što se 29 godina događa u Lici“.

"Trebao sam prešutjeti izjave nekih naših bivših glasača da će radije dati glas Milinoviću, samo da spriječe pobjedu HDZ-a, nego strankama za koje vjeruju da nemaju ozbiljne šanse za uspjeh", navodi Vidović.

"Da se i starom vuku s medijskim iskustvom može omaknuti, kod davanja izjava, potvrdio sam i sam, spominjući usput, u obraćanju medijima nakon Predsjedništva SDP, nešto što je spomenuto na sjednici, ali što nije trebalo i javno komunicirati i što sam morao pretpostaviti da će se izvući iz konteksta i što će biti dominantno u izjavi“, napisao je Vidović, neizravno pripisujući odgovornost novinarima za nesmotrenu izjavu.

"Izvješćujući o tijeku sjednice Predsjedništva spomenuo sam da smo analizirali i rezultate prijevremenih izbora u Lici, Ogulinu, Davoru i pri čemu smo uz zadovoljstvo izvrsnim rezultatom u Ogulinu, na stol stavili i sve moguće razloge izbornog poraza u Lici", napisao je Vidović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dominantno, nastavlja, glavnim smo razlogom naveli loše stanje u našoj organizaciji (podjele, sukobi, frakcije koje duže traju), specifičnost te županije, u kojoj SDP nikada nije imao znatniju podršku, pa ni onda kada smo na nacionalnoj razini osvajali vlast, revolt naših birača načinom na koji su ti izbori isprovocirani – sukobom raznih klijentelističkih HDZ-ovih frakcija oko podjele plijena (NP Plitvice i zapošljavanje na desetak tisuća radnih mjesta u javnim i državnim ustanovama i poduzećima) zbog čega su naši birači rezignirani i apstinirali“, ponovio je u objavi sinoćnju izjavu.

Usput, dodaje Vidović, "spomenute su i izjave nekih naših bivših glasača da će radije dati glas Milinoviću, samo da spriječe pobjedu HDZ-a nego strankama za koje vjeruju da nemaju ozbiljne šanse za uspjeh. I to je ono što sam mogao i trebao prešutjeti. Tim više što osobno niti smatram da je to razlog poraza, niti mislim da se to dogodilo, pogotovo ne u masovnijem obliku“, zaključio je Vidović u objavi na facebooku.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11
ZATVORENA SU BIRALIŠTA

Nove izlazne ankete: HDZ dobio jedan mandat, SDP gubi jedan. DP ima 13, Most skočio na 11

Do 16.30 sati na birališta je izašlo čak 50,60 posto birača, odnosno njih čak 1.605.472. To je više od 16 posto više nego 2020. godine, 13,4 posto više nego 2016. i čak četiri posto više od rekordne 2015. godine!