Obavijesti

News

Komentari 392

Komšić: 'Pravi pobjednik izbora je HDZ BiH'. Čović: 'Zadovoljan sam'. Gomila nevažećih listića

Komšić: 'Pravi pobjednik izbora je HDZ BiH'. Čović: 'Zadovoljan sam'. Gomila nevažećih listića

U nedjelju su se u BiH birali tri člana Predsjedništva BiH, 42 zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta BiH, 98 zastupnika u Zastupničkom domu parlamenta Federacije BiH

U Bosni i Hercegovini je u nedjelju bio dan odluke, građani su izabrali vlast za naredne četiri godine. U sedam sati otvoreno je nešto više od 5900 biračkih mjesta na kojima je bilo moguće glasati do 19 sati. Pravo glasa na ovogodišnjim izborima je imalo više od 3,3 milijuna glasača, a oni su imali priliku izabrati 518 dužnosnika na različitim razinama vlasti.

Pokretanje videa...

Izbori u BIH 00:55
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
21.17

Preko 200.000 nevažećih listića 

Prema posljednjim podacima Centralne izborne komisije, nakon obrađenih više od 83 posto biračkih mjesta, tijekom izbora zastupnika u Parlamentu Bosne i Hercegovine bilo je gotovo 120.000 nevažećih listića, odnosno 8,67 posto, javlja Klix

Nakon obrađenih 92 posto biračkih mjesta na izborima za članove Predsjedništva Bosne i Hercegovine bilo je više od 102.000 nevažećih listića.

Ukupno je to više od 222.000 nevažećih listića. 

21.10

Čović o izborima: 'Zadovoljan sam' 

Dragan Čović komentirao je za RTL Danas izbore u BiH. Poručio je da je izbor kandidatkinje bio "više nego dobar", što pokazuje i reakcija Hrvata BiH. 

- Gospođa Krišto je u potpunosti ispunila ono što je od nje očekivala stranka - rekao je predsjednik HDZ-a BiH. Istaknuo je i kako je zadovoljan rezultatima u odnosu na 2018. godinu. 

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

20.00

Komšić dobio oko 194 tisuće glasova 

Prema podacima s nešto više od 90 posto biračkih mjesta koji su obrađeni, Komšić je dobio 194 tisuće glasova ili 54,21 posto dok je za kandidatkinju HDZ BiH Krišto glasalo 164 tisuće birača odnosno 45 posto onih koji su se odlučili birati hrvatskog člana Predsjedništva BiH.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

18.31

Plenković: 'Opet je došlo do preglasavanja' 

Izbore u BiH komentirao je i premijer Andrej Plenković. 

- Nažalost, došlo je opet do preglasavanja koji su opet iskoristili građani BiH. Smatramo da je to loše za dobre odnose konstruktivnih naroda. Nema plastičnijeg načina da kažem koliko je to loše i koliko to ne pridonosi dobrim odnosima - istaknuo je Plenković te dodao da je dobro što su HDZ BiH i ostale hrvatske stranke ostvarile dobre rezultate.

VIŠE PROČITAJTE OVDJE 

18.29

Komšić: 'Pravi pobjednik izbora je HDZ BiH'

Željko Komšić komentirao je za N1 rezultate izbora u BiH te poručio da je "pravi pobjednik izbora HDZ BiH". 

- Zapravo pravi pobjednik ovih izbora je HDZ, da se ne lažemo. Plus malo zacementiran ovom odlukom Schmidta. U ovoj situaciji kakva je u Sarajevu HDZ će biti u situaciji da bira, na jednoj strani SDA a na drugoj ova trojka ili kako god se zove. Cijena za onoga koga HDZ odabere će biti visoka. Bit će Izborni zakon, nastavak onoga što je HDZ tražio, da se i ubuduće Predsjedništvo uredi na način kako je HDZ to govorio - rekao je Komšić. 

Na pitanje hoće li promijeniti kurs, Komšić je rekao da se neće okrenuti "HDZ-ovim zahtjevima". 

- Ako to znači da ne idem u vlast, ne idem u vlast. S ovom pameću i u ovoj situaciji, radije bih izabrao opoziciju. Ali nemojte me držati za riječ, kažem s ovom pameću - poručio je. 

Komentari 392