News

Komentari 35

Split: Lidl u kojem je manijak ubio ženu zatvara na tri dana

Split: Lidl u kojem je manijak ubio ženu zatvara na tri dana

Obitelji naše preminule djelatnice osigurat ćemo maksimalnu podršku, a svim zaposlenicima u splitskoj trgovini na Poljičkoj cesti na raspolaganju je i osigurana stručna psihološka pomoć, objavili su iz Lidla

Trgovina u Splitu u kojoj je muškarac u utorak ubio djelatnicu i svoju bivšu partnericu bit će privremeno zatvorena. Kako su objavili iz Lidla, u znak žalosti zbog tragičnog događaja trgovina će ostati zatvorena do 4. prosinca, kada će opet početi raditi po redovnom radnom vremenu.

"Duboko potreseni nemilim događajem, najstrože osuđujemo svaki oblik nasilja. Ovim putem izražavamo najiskreniju sućut obitelji svoje preminule zaposlenice i duboko žaljenje zbog ove velike tragedije, te ćemo osigurati maksimalnu podršku. Također je i svim zaposlenicima u splitskoj trgovini na Poljičkoj cesti na raspolaganju i osigurana stručna psihološka pomoć", objavili su iz Lidla.

Ubojica još na ispitivanju

U međuvremenu je i splitska policija objavila da još uvijek kriminalistički istražuje i ispituje 54-godišnjeg Željka Đekića koji je u utorak nožem do smrti izbo svoju bivšu 44-godišnju partnericu na njenom radnom mjestu u trgovačkom lancu u Splitu, doznaje se u srijedu iz policije.

Za sada se pouzdano ne zna surađuje li napadač s policijom te odgovara li na njihova pitanja vezana uz ubojstvo bivše partnerice V.P. koje je počinio naočigled brojnih kupaca.

Neslužbeno se, pak, doznaje da osumnjičeni Đekić navodno do sada nije bio prijavljivan za obiteljsko nasilje. 

Ravnatelj splitskog Centra za socijalnu skrb Ante Bjažević novinarima je jutros potvrdio kako to dvoje bivših nevjenčanih partnera, koji imaju zajedničko maloljetno dijete, dosad nisu bili u tretmanu njihova centra. Centar će se javiti obitelji maloljetnog djeteta jer mu žele dati stručnu podršku, najavio je Bjažević.

Ubojstvo se dogodilo u utorak nešto prije 15 sati kada je, po pričanju očevidaca koji su se zatekli u kupovini, u trgovački lanac na Pojišanskoj cesti ušetao Željko Đekić, koji je prvo verbalno napao svoju bivšu partnericu koja je u to vrijeme slagala artikle na police. 

Potom ju je nožem napao i izbo nekoliko puta, sve dok ga do dolaska policije nije zaustavio zaštitar te kupci koji su se našli u trgovini.

U dućanu je pronađen i nož kojim je prodavačica ubijena, a jedna od očevidkinja kazala je kako je Đekić u vrijeme dok je napadao bivšu partnericu vikao kako mu tri mjeseca nije dala vidjeti dijete.

Policija je sinoć iz trgovine izuzela materijalne dokaze, kao i sa tijela uhićenog Đekića na kojem je bilo puno krvi ubijene.

Njene kolegice i kolege cijelu su noć ispred trgovine palili svijeće, a ujutro su im se pridružili i građani. Trgovina zbog cijele situacije danas neće otvoriti vrata.

O tome da treba stati na kraj 'femicidu' sinoć su se oglasile i iz udruge Domine, a jutros je gradonačelnik Ivica Puljak, uz izraženu zgranutost tim ubojstvom, pozvao sve građane da prijavljuju nasilnike.

Najčitaniji članci