News

Komentari 160

Privedena tri mladića: Znali su da je ubio roditelje i šutjeli su

Privedena tri mladića: Znali su da je ubio roditelje i šutjeli su

Policija je u ponedjeljak priopćila da su zbog neprijavljivanja dvostrukog ubojstva u Čisti Velikoj privedena i trojica mladića, maloljetnik, jedan 18-godišnjak i 20-godišnjak...

Policijska uprava Šibensko-kninska jutros je izvijestila o tijeku kriminalističkog istraživanja nad 19-godišnjim Tinom Šunjergom koji je u subotu i nedjelju u Čistoj Velikoj u zaleđu Vodica vatrenim oružjem ubio oca Marina i majku Silvu. 

POGLEDAJTE SPECIJAL:

- Vezano za jučerašnje događaje u Čistoj Velikoj obavještavamo Vas da je u tijeku kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 19-godišnjakom za dva kaznena djela teškog ubojstva. Osim toga provodi se kriminalističko istraživanje i nad jednim maloljetnikom, 18-godišnjakom i 20-godišnjakom za neprijavljivanje počinjenog kaznenog djela.

- U tijeku su i sve druge mjere i radnje u cilju prikupljanja svih raspoloživih činjenica i dokaza za ovo kriminalističko istraživanje, koje se provodi u koordinaciji s Županijskim državnim odvjetništvom u Šibeniku - izvijestila je jutros policija.

Tin Šunjerga uhićen je sinoć oko 19 sati u Tribunju, nakon što su specijalci otvorili vatru na njegov Mercedes, jer im je pokušao pobjeći.

Ubio roditelje pa otišao na rođendansku zabavu

Po neslužbenim podacima, mladić je ubio 45-godišnju majku u subotu oko 16 sati na obiteljskom imanju pored Čiste Velike, a tome je navodno svjedočio jedan od trojice mladića. Dva sata kasnije, odnosno oko 18 sati, sin je ubio i svog 45-godišnjeg oca, pripadnika Specijalne policije Split, nakon čega je navodno otišao na rođendansku zabavu, gdje je najmanje dvojici prijatelja rekao što je učinio.

Policija je u nedjelju pronašla mrtvo tijelo oca u garaži obiteljske kuće u Čisti Velikoj. Ubrzo nakon toga krenula je potraga za sinom i majkom, pri čemu je policija posumnjala da je sin ubio oca. Šibenska policija potom je o tome obavijestila MUP koji je u Šibenik poslao ekipu specijalaca iz Lučkog s helikopterom, koji su sudjelovali u potjeri za mladićem i potrazi za njegovom majkom.

Istodobno, policija je blokirala šibensku četvrt Mandalina, gdje je obiteljska kuća Šunjergine djevojke, te osigurala kuće šire obitelji osumnjičenika kako bi ga spriječili da i njima nešto učini.

Policija je u nedjelju poslijepodne objavila podatak da traga za mercedesom E klase, šibenskih oznaka, zahvaljujući čemu su joj građani dojavili lokaciju vozila koje je uočeno kako se kreće prema Vodicama i Tribunju.

Vozilo je prošlo najmanje jednu blokadu, dok policajci nisu u središtu Tribunja pucnjavom zaustavili odbjeglog osumnjičenika. Meci su navodno završili u djelu motora i vjetrobranskom staklu. Jedan šibenski interventni policajac potom je razbio suvozačev prozor i uhvatio Šunjergu prije nego što je uspio dohvatiti pištolj ispod sjedišta.

To je navodno pištolj iz kojeg je mladić ubio roditelje i pripada njegovu ocu, ali nije riječ o službenom pištolju nego o njegovom privatnom oružju, za koje je imao dozvolu.

Ubio ih je jer je bio ljut

Neposredno prije uhićenja mladića, helikopter je oko 16,20 sati na imaju pored Čiste Velike pronašao vozilo u kojem se nalazila mrtva 45-godišnja majka ubojice.

Šunjerga je pred policajcima navodno otvoreno pričao o cijelom zločinu, ali nije imao objašnjenje zašto je to napravio, osim da je to morao učiniti jer je bio ljut na roditelje.