Obavijesti

News

Komentari 18

Tri Španjolca su pala balonom u Jadran, spasila ih policija

Tri Španjolca su pala balonom u Jadran, spasila ih policija
3

Brijuni: Trojac je balonom putovao iz talijanskog grada Bolzano prema Španjolskoj, ali im se pokvario GPS uređaj te su ih zračne struje nosile prema Jadranu

VIDEO

Ovo je bila prava sreća u nesreći. Ostali smo živi, neozlijeđeni i nismo se čak niti smočili u hladnom moru. Samo nas je Bog spasio i vaša pomorska policija koja je došla nekoliko trenutaka prije pada balona, ispričao je jedan od triju Španjolaca, Joseph Maria Llado (56). On je, zajedno s još dva iskusna balonaša, Jorgeom Andresom (52) i Raphaelom Codina (68) u subotu u 11 sati uzletio iz mjesta Dobbiaco u Italiji. Sva trojica su iskusni te imaju više od 5000 sati leta. No vremenska prognoza nije im išla na ruku, pa su se srušili 13 nautičkih milja od otočja Brijuni. 

- Puhao je jak sjeverozapadnjak i počelo nas je nositi. Kad smo vidjeli da je vrag odnio šalu pozvali smo najprije naše u Padovi koji su potom obavijestili Ljubljanu, a oni Zagreb. Smanjivao se i pritisak u balonu pa smo počeli padati prema moru - ispričao je Joseph Maria. Španjolce je oko 15.20 sati spasila brodica pomorske policije te ih mokre i promrzle prevezla u pulsku luku. 

- Vaša policija je stigla tik prije pada balona u more. U suprotnom bi za nas bilo puno tragičnije. Još u zraku smo im bacili konop u brod koji su uspješno uhvatili te nas povukli do pramca broda. Skočili smo u brod, a balon je u tom trenu potonuo. Mogla je biti katastrofa, a ispala je velika sreća, ispričao je Joseph, dok su ostala dvojica avanturista mobitelima javljali obitelji i rodbini da su dobro. Nakon svega su otišli za Italiju.

Pokvario im se GPS uređaj

Lučka je kapetanija u subotu u 14.20 sati dobila obavijest od Nacionalne središnjice da se balon s trojicom Španjolaca nalazi kod Brijuna na tisuću metara visine i da gubi visinu. Balon je uskoro pao u more 13 nautičkih milja od Brijuna, a Španjolce je spasila pomorska policija. Prevezla ih je mokre i promrzle brodicom u Pulu gdje su dali izjave. Rekli su kako su balonom putovali iz talijanskog grada Bolzano prema Španjolskoj, ali im se pokvario GPS uređaj te su ih zračne struje nosile prema Jadranu. Prije nego što su pali u hladno more uspjeli su telefonom nazvati policiju. 

Balon je u međuvremenu potonuo, a onečišćenja mora nema, izvijestilo je Ministarstvo mora. U policiji kažu kako okolnosti nesreće još istražuju. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.