Obavijesti

News

Komentari 56

Trojica se drogirala, mladić (21) preminuo usred narkoseanse

Trojica se drogirala, mladić (21) preminuo usred narkoseanse

Ivicu G. (40) policija sumnjiči da je omogućio drogiranje u svojoj kući, dok Damira G. (38) terete da je mladićima dao pripravak metadona zbog kojeg je jedan preminuo, a drugi završio u bolnici

VIDEO

Šok i nevjerica u Poljanici Bistranskoj, suze u Ivancu Bistranskom odakle je mladić (21), koji je preminuo nakon konzumiranja metadonskog koktela.

Kako doznajemo, mladić je u ponedjeljak bio na druženju s još dvojicom poznanika u kući Ivice G. (40) u Poljanici Bistranskoj kraj Zaprešića. Drogu je nabavio Damir G. (38) te su je odlučili zajedno konzumirati.

No ubrzo je sve pošlo po zlu. Nakon što je 21-godišnjak konzumirao pripravak metadonske terapije koju je donio Damir, preminuo je, dok je još jedan muškarac uslijed predoziranja završio u KB-u Sv. Duh, gdje su mu, brzom reakcijom, spasili život.

Odmah nakon događaja zaprešićka policija uhitila je Ivicu i Damira.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nakon kriminalističkog istraživanja obojicu su prijavili zbog sumnje da su dvojici mladića omogućili trošenje droga.
I dok Damira terete da je, prema unaprijed stvorenom dogovoru, došao u Ivičinu kuću gdje je mladićima dao drogu zbog koje je jedan preminuo, Ivicu terete da im je stavio na raspolaganje svoju kuću na području Zaprešića kako bi svi zajedno konzumirali pripravak terapije metadona.

Nakon kriminalističkog istraživanja obojicu su doveli na ispitivanje u Županijsko državno odvjetništvo, a sudac istrage odredio im je mjesec dana istražnog zatvora kako ne bi utjecali na svjedoke ili ponovili djelo.

Naime, kako neslužbeno doznajemo, ni Damir ni Ivica nisu od ranije prekršajno ni kazneno evidentirani, ali su registrirani ovisnici duži niz godina. Zbog te činjenice, kao i zbog samih okolnosti pod kojima je djelo počinjeno, sud je prihvatio prijedlog tužiteljstva te ih zadržao i po toj osnovi.

Mještani Poljanice Bistranske ispričali su nam da su kobnog ponedjeljka oko 21.30 sati čuli viku i galamu iz Ivičine kuće.

- Prvo je došla Hitna, a sljedećeg dana, u utorak, i policija. Bili su tu sve dok pogrebnici nisu iznijeli tijelo. Što da vam kažem? Tuga je to - rekao je susjed. Ispričao je da Ivica u mjestu živi 20-ak godina.

- Otac mu je tu kupio kuću. Pričao je da je otišao iz Zagreba baš zbog sina jer se spetljao s drogom. Otkad su mu roditelji preminuli prije nekoliko godina, u kući je živio sam. Uvijek mi je djelovao malo čudno, nikad ni s kim ovdje nije pričao. Prošao bi kraj naše kuće, nikad nije pozdravio. Znali su mu ponekad dolaziti prijatelji. Nisu to bili dečki iz sela, mi se tu uglavnom svi poznajemo - ispričao je susjed, kojemu se čini da je Damira viđao i ranije u Poljanici.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača
NAJVEĆA IZLAZNOST U 24 GODINE

FOTO Izbori 2024. ruše rekorde: Pogledajte gdje je najveća, a gdje najmanja izlaznost birača

U usporedbi s proteklim godinama, ova izlaznost je za šest postotnih poena viša nego 2020. godine, 5,3 posto više nego 2016. godine, a premašila je čak i rekordnu 2015. godinu kada je do 11.30 sati glasalo 21,55 posto
Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...