Obavijesti

News

Komentari 19

Trostrukom ubojici odgodili su smrtnu kaznu jer se boji igle

Trostrukom ubojici odgodili su smrtnu kaznu jer se boji igle

Naime, Miller je zatražio da bude pogubljen dušikovom hipoksijom zbog straha od igala, a kako metoda nije bila spremna za korištenje u državi Alabama, sudac je to zaustavio

VIDEO

Alan Eugene Miller, koji je osuđen na smrt zbog ubojstva trojice muškaraca, tvrdi da se boji igle zbog čega je njegovo pogubljenje odgođeno do odluke Vrhovnog suda, piše Mirror.

Odluku o pogubljenju dao je Vrhovni sud, a trebalo je započeti u četvrtak u 21.20 sati. Istog dana u 23 sata istu su poništili, unatoč naporima da se njegovo pogubljenje izvrši prije ponoći. Povjerenik za zatvore u Alabami navodno je rekao da smaknuće nije nastavljeno zbog problema s pronalaženjem Millerovih vena. Naime, Miller je zatražio da bude pogubljen dušikovom hipoksijom zbog straha od igala, a kako metoda nije bila spremna za korištenje u državi Alabama, sudac je to zaustavio.

Čeka smrtnu kaznu 24 godine, a DNA ga oslobađa? Osudili su me jer sam crn, ubojica je policajac!
Čeka smrtnu kaznu 24 godine, a DNA ga oslobađa? Osudili su me jer sam crn, ubojica je policajac!

Bivši dostavljač Miller osuđen je zbog ubojstva trojice muškaraca u pucnjavi na radnom mjestu u Birminghamu, Alabami, 1999. godine. Osuđen je na smrtnu kaznu. Dušikova hipoksija odobrena je metoda smaknuća u toj državi, no još uvijek nije korištena dosada.

Miller je sam odabrao tu metodu, no vjeruje da su dužnosnici, koji su zanijekali da su vidjeli obrazac koji je ispunio, isti izgubili. Odjel za zatvore Alabame prošlog je tjedna rekao da još nije spreman za korištenje neisprobane metode, izvještava se.

Prošlog utorka, američki okružni sudac R. Austin Huffaker izdao je preliminarnu zabranu kojom se Alabami blokira da Millera usmrti kao što je ranije planirano zbog ovog problema.

- Miller će vjerojatno pretrpjeti nepopravljivu ozljedu ako se zabrana ne izda jer će mu biti oduzeta mogućnost da umre metodom koju je odabrao i umjesto toga će biti prisiljen umrijeti metodom koju je želio izbjeći i za koju tvrdi da će biti bolna - napisao je sudac.

Broj smaknuća u svijetu porastao za 20% u 2021. godini
Broj smaknuća u svijetu porastao za 20% u 2021. godini

Dodao je da će ozljeda biti "gubitak njegovog 'konačnog dostojanstva' — da izabere kako će umrijeti".

Federalni žalbeni sud potvrdio je odgodu izvršenja, ali se Ured državnog odvjetnika Alabame žalio Vrhovnom sudu SAD-a koji je odobrio da se nastavi smrtonosnom injekcijom.

- Novi, kafkijanski argument države u korist prisiljavanja na nezakonito pogubljenje večeras je da istina o tome je li gospodin Miller na vrijeme predao svoj obrazac za izbor dušične hipoksije nije važna - napisali su Millerovi odvjetnici kao odgovor sucu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk