Obavijesti

News

Komentari 53

Trudnici je vodenjak puknuo u 16. tjednu, a onda se obnovio

Trudnici je vodenjak puknuo u 16. tjednu, a onda se obnovio
6

Velika Britanija: Katy Evans rodila je zdravog dječaka nakon što je odbila pobačaj. Liječnici su kazali da ovakav slučaj još nikad nisu vidjeli. Bebi su davali 1% šansi

VIDEO

Katy Evans (35) iz Velike Britanije liječnici su savjetovali pobačaj kad joj je u 16. tjednu trudnoće pukao vodenjak. Kazali su da njen sin ima samo jedan posto šansi da preživi, a ona bi mogla dobiti infekciju. 

No Katy nije htjela. Odlučila je pustiti prirodu da odradi svoje. I to joj je bila najbolja odluka koju je donijela jer joj se vodenjak obnovio, a liječnici u Stevenageu koji su brinuli o njoj, kazali su da takvo što nikad nisu vidjeli. 

Katy je, naime, doživjela prijevremeno puknuće membrane zbog čega je sva amnionska tekućina iscurila iz utrobe i ništa više nije ostalo štititi bebu. Čak i ako preživi, kazali su liječnici, beba bi mogla roditi teško bolesna i s nerazvijenim udovima, a Katy je prijetila teška infekcija.

- Ovo je bila itekako željena trudnoća. Mogla sam osjetiti kako se moje dijete rita. Već sam ga voljela, kazala je objasnivši zašto je odbila pobačaj. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Obično nakon ovakvog slučaja trudovi počnu unutar 48 sati, no kod Katy se to nije dogodilo. Nije ni spontano pobacila, pa su joj liječnici opet predložili prekid trudnoće. 

Membrana zarasla, a amnionska tekućina se obnovila

- Rekla sam da želim da priroda odradi svoje. Liječnica je bila šokirana i predložila je da razgovaram sa suprugom jer će on sigurno biti manje emotivan, kazala je Katy. No suprug ju je podržao u odluci. Otišli su kući očekujući najgore, no pobačaja nije bilo. Dva tjedna kasnije vratila se na pregled. I ona i liječnici su se šokirali slikom s ultrazvuka. Puknuće membrane je zaraslo, a amnionska tekućina se obnovila. Uz to, beba se normalno razvijala.

- Tad sam si prvi put dopustila da zaplačem. Bila sam u sedmom nebu. Rekli su da postoji još puno opasnosti, da vodenjak može ponovno puknuti, no svaki novi tjedan koji je nakon toga prošao, nama je bio ogroman uspjeh, kazala je Katy. 

'Kad sam ga konačno uzela u naručje bio je to poseban osjećaj'

Vodenjak joj je opet pukao u siječnju ove godine kad je gotovo ušla u 34. tjedan trudnoće. Maleni Leo rodio se sa 2.182 grama te je nakon pet dana u bolnici pušten kući. 

- Kad sam ga konačno uzela u naručje, svjesna da je siguran unatoč svemu, bio je to uistinu poseban osjećaj. Starija kći Amber ga također obožava. Sad mu je osam mjeseci i ima 7,7 kilograma, kazala je ponosna mama za Daily Mail.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 53
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a