Obavijesti

News

Komentari 95

Trump čašu vode držao s obje ruke: 'To je možda demencija!'

Trump čašu vode držao s obje ruke: 'To je možda demencija!'
1

Ovo nije prvi put da brojni korisnici društvenih mreža komentiraju način na koji Trump pije vodu. Zabrinuo ih je i prošlog mjeseca kad je bocu vode također držao s dvije ruke dok je ispijao

VIDEO

Brojni korisnici društvenih mreža zabrinuli su se za američkog predsjednika Donalda Trumpa zbog čudnog načina ispijanja vode. 

Trump je, naime, uzeo čašu s obje ruke, poput malog djeteta, dok je predstavljao svoju strategiju nacionalne sigurnosti pred vojnim dužnosnicima u Washingtonu, javlja Večernji list. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Neki komentatori ga ismijavaju da tako pije zbog malih ruku, no ostali već počinju sumnjati da Trump pati od ozbiljnog degenerativnog poremećaja kao što je demencija koja je popraćena drhtavim rukama. Ovo nije prvi put da se komentira o njegovom načinu ispijanja vode. U prošlosti je već bilo govora o ispijanju vode iz plastične boce, držeći ju također s dvije ruke. 

 

Pod sloganom "Amerika prvo", Donald Trump, često nepredvidljiv, uzbunio je 2017. svijet svojim neočekivanim odlukama koje su bile napadi na multilateralnost i nije deaktivirao nekoliko tempiranih bomba.

Od dolaska u Bijelu kuću u siječnju, republikanski milijarder je donosio upravo one odluke od kojih su američki saveznici najviše strepili, pa tako i protuimigrantsku izvršnu naredbu, odluke o povlačenju iz Pariškog sporazuma o klimi i iz ugovora o slobodnoj trgovini na azijsko-pacifičkom području, o preispitivanju dogovora o iranskom nuklearnom programu i o priznanju Jeruzalema za izraelsku prijestolnicu.

Richard Haass, predsjednik istraživačkog instituta Vijeća za vanjske poslove i bivši diplomat koji je radio za više republikanskih administracija, nazvao je takvu politiku "doktrinom povlačenja".

Predsjednik najveće svjetske sile "radi ono najgore od čega možemo strepiti u 'trumpovskoj' politici, uz povlačenje s multilateralne pozornice", priznaje Celia Belin iz instituta Brookings u Washingtonu.

Ipak, njegove tri odluke koje su podigle najveću buru, "simbolično snažne i bremenite posljedicama", "trebale su isključivo zadovoljiti njegove birače", ali "zasad nemaju nepopravljive posljedice", rekla je za AFP. Povlačenje iz Pariškog dogovora stupit će na snagu tek krajem mandata, iranski dogovor ostaje na snazi, a za preseljenje američkog veleposlanstva u Jeruzalem trebat će "nekoliko godina".

To je "Trumpova metoda" koja označava "simboličan raskid potičući veoma snažne reakcije".

"Čitav svijet je čuo poruku: Amerika se snažno vraća" koju je predsjednik uputio u ponedjeljak izlažući svoju "strategiju nacionalne sigurnosti".

Barbara Salvin iz istraživačkog instituta Atlantic Council kaže da "Trump, čini se, misli kako Sjedinjene Države zbog svoje vojne i gospodarske moći mogu činiti što ih je volja". A "SAD je na vrhuncu moći tek kada nastoji oživiti međunarodni konsenzus", rekla je za AFP, istaknuvši da postoji opasnost od njegove izolacije i gubitka vjerodostojnosti.  

Kritike pljušte i u republikanskom taboru. "Sadašnja administracija nudi tek malo predaha u svjetskom kaosu bez američkog vodstva", piše utjecajni senator John McCain na mrežnoj stranici Medium. "Naš predsjednik smatra svoju nepredvidljivost vrlinom i daje prednost objavama na Twitteru u kojima pokazuje slabu informiranost, umjesto cjelovitoj strategiji".

"Impulzivno ponašanje predsjednika Trumpa, njegovo nepredvidljivo upravljanje i poruke na Twitteru potresle su mnoge prijestolnice", zaključio je Paul Stares, autor godišnje ankete o riziku sukoba provedene među 400 stručnjaka i diplomata. U tom izvješću Vijeća za vanjske poslove Washington je na prvoj crti u dvjema najvećim prijetnjama vojnog sukoba u 2018., sjevernokorejskoj i iranskoj.

U tim velikim dvjema krizama, dodaje Stares za AFP, "teško je znati" jesu li Trumpove prijetnje "samo hvalisanje ili je doista spreman primijeniti silu".

Njemački ministar vanjskih poslova Sigmar Gabriel upozorava: "Odustajanje Sjedinjenih Država za mandata Donalda Trumpa od njihove uloge pouzdanog jamca zapadnog multilateralizma" treba gurnuti Europljane u prvi plan. Šteta je učinjena i to se "bitno neće promijeniti ni na sljedećim izborima".

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 95
VIDEO

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...
POTRAGA ZA DANKOM (2)

Policajac iz Bora priveden jer je odavao informacije o istrazi; Dankin otac bio na poligrafu...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)
Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila
TRAŽILI NOVAC ZA INFORMACIJE

Nevjerojatno! Trojac iz BiH je na TikToku tvrdio da je Danka (2) kod njih: Policija ih je uhitila

Od nestanka dvogodišnje djevojčice u utorak popodne, u naselju Banjsko Polje kod Bora, na jugoistoku Srbije, u potragu je bilo uključeno više od 500 pripadnika MUP-a, dobrovoljaca...