Obavijesti

News

Komentari 1

'Trump, daj financijska izvješća'

'Trump, daj financijska izvješća'
4

Za razliku od prijašnjih predsjednika, Trump odbija objaviti porezne prijave i druge dokumente o svojoj imovini te aktivnostima svoje tvrtke za promet nekretninama, Trump Organization

VIDEO

Vrhovni sud Sjedinjenih Država u četvrtak je presudio da državni odvjetnik grada New Yorka ima pravo zahtijevati financijska izvješća o poslovanju obiteljske tvrtke predsjednika Donalda Trumpa, uključivo porezne prijave. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Trump objasnio: 'Što više ljudi testiramo, to će više broj zaraženih rasti' 00:56

Presuda donsena sa 7-2 pod predsjedanjem predsjednika Vrhovnog suda Johna Robertsa znači da se mora provesti subpoena kojom se nalaže kući Mazars LLP, koja je godinama vodila financijske poslove obiteljske tvrtke Donalda Trumpa, da preda porezne prijave velikoj poroti radi istrage.

Za razliku od prijašnjih predsjednika, Trump odbija objaviti porezne prijave i druge dokumente o svojoj imovini te aktivnostima svoje tvrtke za promet nekretninama, Trump Organization.

U.S. President Trump and first lady Melania Trump attend South Dakota
Trump ga izbacio iz Bijele kuće, Vindman sada napušta vojsku
Trump ga izbacio iz Bijele kuće, Vindman sada napušta vojsku

Sadržaj tih dokumenata tajna je godinama te čak i sada kada predsjednik vodi kampanju za izbore 3. studenoga na kojima se nada osvojiti još jedan mandat. 

Današnja presuda druga je velika prekretnica u Trumpovu burnom predsjedničkom mandatu. 

Odbori su zatražili subpoene (naredba kojom se u anglosaksonskom pravu pod prijetnjom kazne nalaže osobi da sudu preda određene dokumente) kojima traže da knjigovodstvena tvrtka Mazars LLP i dvije banke Deutsche Bank i Capital One predaju financijska izvješća.

U sporu je Trump tvrdio da američki Kongres nema valjanih razloga tražiti te dokumente jer bi to ugrozilo privatnost njega i njegove obitelji te ga odvratilo od obavljanja predsjedničke dužnosti.

SAD službeno istupio iz Svjetske zdravstvene organizacije...
SAD službeno istupio iz Svjetske zdravstvene organizacije...

Trumpovi odvjetnici u njujorškom slučaju tvrde da je predsjednik prema ustavu imun od kaznenog progona dok je na dužnosti.

Pozivaju se i na odredbe ministarstva pravosuđa prema kojima aktivni predsjednik ne može biti ni optužen ni sudski gonjen.

U raspravi su Trumpovi odvjetnici išli tako daleko pa su tvrdili da prema zakonu pravosuđe ne može istraživati predsjednika čak i kad bi on pucao na nekoga na njujorškoj 5. aveniji.

Odbor Zastupničkog doba izdao je u travnju 2019. subpoenu tvrtki Mazars da preda podatke o financijskom poslovanju Trumpove tvrtke za proteklih osam godina i to nakon svjedočenja Trumpova bivšeg odvjetnika Michaela Cohena pred Kongresom.

Kina SAD-u: Smanjite nuklearni arsenal na našu razinu!
Kina  SAD-u: Smanjite nuklearni arsenal na našu razinu!

Cohen je rekao da je Trump napuhavao odnosno smanjivao pojedine stavke svojih financijskih prijava od 2011. do 2013. kako bi sebi smanjio porez koji je dužan platiti.

U.S. President Trump participates in roundtable discussion at Gateway Church in Dallas, Texas

Odbor za financije u Zastupničkom domu razmatra mogućnost pranja novca kroz nekretninski biznis koji se tiče i Trumpove tvrtke.

U odvojenoj istrazi, Odbor za obavještajne poslove istražuje je li Trump svojim poslovanjem pao pod utjecaj stranih vlada ili pojedinih stranih državljana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa