Obavijesti

News

Komentari 13

Trump prijeti: Zatvara granicu s Meksikom već idući tjedan?

Viši dužnosnik ministarstva domovinske sigurnosti rekao je da ta agencija razmješta svoje osoblje iz mjesta gdje ulaze migranti na mjesta između službenih prijelaza i ureda za zaprimanje migranata

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump zaprijetio je u petak da će zatvoriti granicu s Meksikom sljedeći tjedan, ili samo velike dijelove granice, ukoliko Meksiko "odmah ne zaustavi nezakonite migracije koje dolaze u SAD" iz regije.

Trump je prethodno opetovano ponavljao da će zatvoriti granicu s Meksikom, no ovoga puta to bi se moglo i dogoditi s obzirom na to da američka vlada ima problema s navalom migranata iz zemalja Središnje Amerike.

Viši dužnosnik ministarstva domovinske sigurnosti rekao je da ta agencija razmješta svoje osoblje iz mjesta gdje ulaze migranti na mjesta između službenih prijelaza i ureda za zaprimanje migranata.

"Ako trebamo zatvoriti ulaze kako bi riješili navalu ljudi koji dolaze, to ćemo i učiniti", rekao je dužnosnik novinarima, ali je htio ostati anoniman.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Trenutno smo blizu potpunog zatvaranja bilo kojeg ulaza", dodao je.

Trump je izjavio svoje najnovije prijetnje u seriji objava na Twitteru uslijed reportaža da veliki broj migranata prijeti graničnim dužnosnicima u El Pasu, u saveznoj državi Texas.

"KONGRES MORA PROMIJENITI NAŠ SLABI ZAKON O MIGRACIJAMA SADA, i Meksiko mora zaustaviti nezakonite migracije od ulaska u SAD kroz njihov teritorij, i našu južnu granicu", rekao je Trump.

"Meksiko se dugi niz godina bogatio na račun SAD-a, što je daleko više od troškova granice. Ukoliko Meksiko odmah ne zaustavi SVE nezakonite migracije koje dolaze u SAD kroz južnu granicu, ja ću tu granicu ZATVORITI, ili velike dijelove te granice, sljedeći tjedan", stoji u Trumpovoj objavi.

Migranti koji nezakonito prelaze američku granicu uzrokovali su napetosti između SAD-a i Meksika otkako je Trump započeo svoju predsjedničku kampanju prije gotovo četiri godine. Trump tvrdolinijaški upozorava Meksiko na nezakonite migracije te kaže kako oni šalju silovatelje i narkomane u SAD.

Meksički predsjednik Andres Manuel Lopez Obrador rekao je u četvrtak da je suzbijanje nezakonitih migracija pitanje koje se prvenstveno odnosi na SAD i zemlje Središnje Amerike.

Američki dužnosnici kažu kako su suočeni s migracijskom krizom uzduž južne granice zbog navale migranata, od kojih su mnogi žene i djeca te obitelji, a koji bježe od siromaštva u Središnjoj Americi.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS