Obavijesti

News

Komentari 25

Trump se vratio skupovima: Okomio se na Bidena, tražio da se vrati republikanska većina

Trump se vratio skupovima: Okomio se na Bidena, tražio da se vrati republikanska većina
4

Skup u državi Ohio povratak je masovnim okupljanjima kakva su bila presuda za zadržavanje potpore njegove baze.  Ponovio je dio klasičnih pritužbi, ali je posebno govorio i o rastu broja imigranata

Na prvom velikom skupu otkako je napustio Bijelu kuću, bivši američki predsjednik Donald Trump u subotu se okomio na imigracijsku politiku svog nasljednika Joea Bidena i zatražio od pristaša da pomognu republikancima da vrate većinu u Kongresu.

Iako je održavao govore na republikanskim skupovima nakon što je poražen na predsjedničkim izborima prošle godine, skup u državi Ohio povratak je masovnim okupljanjima kakva su bila presuda za zadržavanje potpore njegove baze, tzv. MAGA događajima (po skraćenici od Make America Great Again).

O ženevskom sastanku oglasio se i Trump: Dobar dan za Rusiju
O ženevskom sastanku oglasio se i Trump: Dobar dan za Rusiju

Trump je napustio ured nakon napada njegovih pristaša na Kapitol 6. siječnja, nedugo nakon govora u kojem je ponovio da su mu izbori 2020.  ukradeni i da je on pravi njihov pobjednik.

U subotu je pred tisućama svojih pristaša ponovio ponešto sa svog redovitog popisa pritužbi, a uz kritike američkih izbora posebno je govorio o  rastućem broju imigranata koji ulaze u SAD preko južne granice.

Former U.S. President Trump holds a rally in Wellington, OH

"Imali smo golemu pobjedu, oni su napravili nešto što se nikada ne bi smjelo dopustiti", rekao je Trump o izborima.

"Vratit ćemo Zastupnički dom, vratit ćemo Senat i preuzet ćemo natrag Ameriku, i to ćemo učiniti uskoro", rekao je.

Demokratska tanka većina u oba doma Kongresa bit će na ispitu na izborima na polovici mandata 2022. a povijest favorizira šanse republikanaca da dobiju mjesta na njima. 

Prije skupa, Trump je jasno predstavio plan da se osveti republikanskom kongresniku iz Ohija Anthonyju Gonzalezu koji je bio jedan od 10 republikanaca u Zastupničkom domu koji su glasali za njegov opoziv. 

Trump je 226 dana nakon izbora prvi put priznao da je - izgubio
Trump je 226 dana nakon izbora prvi put priznao da je - izgubio

"Svaki republikanac treba glasati da ga se izbaci s dužnosti", rekao je o Gonzalezu, nazivajući ga "lažnim republikancem".

Nakon skupa u Ohiju, Trump planira govoriti na Floridi povodom praznika 4. srpnja, a sljedeći tjedan otputovat će na južnu granicu SAD-a i Meksika.