Obavijesti

News

Komentari 8

Trump: Što se tiče Sjeverne Koreje sve opcije su na stolu

Trump: Što se tiče  Sjeverne Koreje sve opcije su na stolu
1

Sjevernokorejski test rakete, najprovokativniji dosad, dogodio se u vrijeme zajedničkih godišnjih vojnih vježbi Sjedinjenih Država i Južne Koreje na Korejskom poluotoku

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump je u utorak, nakon što je Sjeverna Koreja ispalila raketu iznad Japana, rekao da su "sve opcije na stolu" oko američkog odgovora na tu provokaciju. 

Sjevernokorejski test rakete, najprovokativniji dosad, dogodio se u vrijeme zajedničkih godišnjih vojnih vježbi Sjedinjenih Država i Južne Koreje na Korejskom poluotoku, što Pjongjang smatra pripremom za invaziju. 

Sjeverna Koreja je već izvela desetak takvih testova pod mladim vođom Kim Jong-Unom, posljednji put u subotu, no lansiranje iznad Japana je rijetko.

Trump je izjavio da je svijet "jasno i glasno" primio posljednju poruku Sjeverne Koreje.

"Ovaj režim je signalizirao svoj prijezir prema susjedima, svim članovima Ujedinjenih naroda i minimalnim standardima prihvatljivog međunarodnog ponašanja", stoji u Trumpovom priopćenju kojeg je objavila Bijela kuća. 

"Prijeteće i destabilizirajuće akcije samo povećavaju izolaciju sjevernokorejskog režima u regiji i među svim državama svijeta. Sve su opcije na stolu", dodao je američki čelnik.

Trump je u utorak razgovarao s japanskim premijerom Shinzom Abeom s kojim se složio da Sjeverna Koreja "predstavlja veliku i rastuću izravnu prijetnju Sjedinjenim Državama, Japanu i Južnoj Koreji, kao i državama diljem svijeta", istaknula je Bijela kuća. 

"Predsjednik Trump i premijer Abe obvezali su se da će povećati pritisak na Sjevernu Koreju i učiniti najviše što mogu kako bi uvjerili međunarodnu zajednicu da učini isto", stoji u priopćenju.

Sjeverna Koreja i Sjedinjene Države tehnički su i dalje u ratu zbog toga što je njihov sukob koji je trajao od 1950. do 1953. završio primirjem, a ne mirovnim sporazumom. Pjongjang tvrdi kako se unatoč međunarodnom pritisku neće nikad odreći svojih programa naoružanja jer ih smatra nužnim za obranu od SAD-a i njegovih saveznika.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku