Obavijesti

News

Komentari 18

Trump telefonski razgovarao s Putinom i Angelom Merkel

Trump telefonski razgovarao s Putinom i Angelom Merkel
1

Trump je na Twitteru napisao da je s Putinom razgovarati o poboljšanju odnosa između dvaju velesila. S Angelom Merkel je razgovarao 45 minuta. S Hollandeom je razgovarao o izbjeglicama

VIDEO

Kao što je bilo i najavljeno američki predsjednik Donald Trump razgovarao je u subotu sa svojim ruskim kolegom Vladimirom Putinom. Razgovor je trajao 50 minuta. Trump je nekoliko sati prije poziva kojeg je iščekivao cijeli svijet na Twitteru napisao da će s Putinom razgovarati o poboljšanju odnosa između dvaju velesila, kao i o 'informacijama o tome što treba raditi u idućih sedam dana'. Razgovarali su i o Siriji i suradnji u borbi protiv ISIL-a.  

Trump je u subotu telefonski razgovarao i s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel. 45. američki predsjednik s Merkel je razgovarao 45 minuta. Usuglasili su se o važnosti NATO-a. Trump je Merkel pozvao u posjet SAD-u. 

Trump je razgovarao i s francuskim predsjednikom Hollandeom. Hollande je pozvao Trumpa da "poštuje principe prihvata izbjeglica". 

Trump potvrdio puno zalaganje Sjedinjenih Država u jamčenju sigurnosti Japana 

Američki predsjednik Donald Trump u subotu je u telefonskom razgovoru s japanskim premijerom Shinzom Abeom potvrdio puno zalaganje Sjedinjenih Država u jamčenju sigurnosti Japana, objavila je Bijela kuća.

Donald Trump će 10. veljače u Washingtonu primiti japanskog premijera, a novi ministar obrane James Mattis uskoro će posjetiti Japan, dugogodišnjeg saveznika Sjedinjenih Država, dodaje se u priopćenju.

Taj razgovor je vođen nekoliko dana nakon što je predsjednik Trump najavio povlačenje Sjedinjenih Država iz Transpacifičkog sporazuma o slobodnoj trgovini (TTP), kojega je potpisnik i Japan.

Donald Trump je izazvao zabrinutost Japana kada je spomenuo moguće povlačenje američkih vojnika s juga Korejskog polutoka i iz Japana, zbog nedostatnih financijskih doprinosa dviju zemalja.

Shinzo Abe prvi je strani čelnik koji se sastao s Trumpom nakon predsjedničkih izbora dok Trump još nije prisegnuo na dužnost. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Jezivi detalji ubojstva na nasipu  u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se
OGLASILA SE I POLICIJA

Jezivi detalji ubojstva na nasipu u Zagrebu: Prerezao joj je vrat pa nazvao policiju i predao se

Kako neslužbeno doznajemo, muškarac je ženi rasjekao vrat u blizini ruševne bolnice, a onda zvao policiju i predao se. Policija je pronašla tijelo uz samu Savu, a identitet žene još nije poznat.

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...
VELIKA OBORINSKA MASA

Pogledajte oluju koja je prošla Istru i kreće se prema središnjoj Hrvatskoj. Moguća je i tuča...

DHMZ je ranije upozorio da su moguće grmljavinske oluje, a za istočnu Hrvatsku i tuča. Nestabilno vrijeme nastavit će se i sutra
Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!
DANAS POGORŠANJE VREMENA

Grmljavinsko nevrijeme u više regija, za jednu moguća i tuča!

Vrijeme će u utorak i srijedu biti prilično nestabilno, a mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Za više regija upaljen je žuti meteoalarm, a na kopnu se očekuje i pad temperature