Obavijesti

News

Komentari 147

Trump: 'Zid će imati lijepa i velika vrata za ulazak dobrih'

Trump: 'Zid će imati lijepa i velika vrata za ulazak dobrih'
1

Američki predsjednik ne odustaje od ideje da na granici s Meksikom gradi zid. U srijedu je potpisao dokument koji omogućuje početak izgradnje. Zid bi trebao biti od betona i čelika...

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump rekao je kako će zid na granici s Meksikom početi graditi čim to bude tehnički moguće. Rekao je da će izgradnja početi za par mjeseci, a u srijedu je potpisao dokumente koji omogućuju početak izgradnje.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

02:29

Izgradnja zida bilo je jedno od najvećih Trumpovih obećanja u kampanji. Kaže kako tim zidom želi spriječiti ilegalce da ulaze u SAD kao i krijumčarenje droge.  Trump je rekao kako su o tome govorili od početka. Rekao je ranije i kako će izgradnju zida naplatiti Meksiku. Meksiko je naglasio da su to besmislice.

Zid bi trebao biti izgrađen od betona i čelika.

Trebao bi prema ranijim Trumpovim izjavama biti visok između 10 i 12 metara. Trump je rekao i da bi zid trebao imati "lijepa, velika vrata kroz koja će ulaziti oni dobri".

Granica SAD-a i Meksika je dugačka 3201 kilometar, a zid bi trebao biti dugačak 1609 kilometara. Prirodne barijere kao što su rijeka i nacionalni park onemogućuju da se na nekim mjestima gradi zid.

Zid visok 12 metara koji bi imao temelje duboke tri metra prema nekim procjenama mogao bi koštati 26 milijardi dolara. Trump smatra da su takve procjene pretjerane.

Rekao je da su Kinezi Veliki zid izgradili bez bagera i dizalica. Za izgradnju zida, Trump treba podršku parlamenta.  Uz to postoje i pravni problemi jer je na nekim mjestima zemlja uz granicu privatno vlasništvo. Trenutno se na nekim dijelovima granice između SAD-a i Meksika nalaze visoka ograda i barijere za automobile.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 147
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...