Obavijesti

News

Komentari 190

Turanj zavijen u crno: 'Kažu da je Bepo jurio preko sto na sat'

Turanj zavijen u crno: 'Kažu da je Bepo jurio preko sto na sat'
1

Josip Bepo Kadija (20), koji je u ponedjeljak navečer poginuo za upravljačem Audija u nesreći kod samog zadarskog mosta, imao je prometnu nesreću s istim automobilom i lani, potvrdila je policija

VIDEO

Pred kućom u Turnju, mjestu između Zadra i Biograda, stoje četiri golobrada momka. Jedan lijepi osmrtnicu svog najboljeg prijatelja na zid.

Plava je jer Josip B. imao je samo 16 godina.

- Ćaća mi je najbolji prijatelj njegovog starog. Cili život se znamo. Skupa smo odrasli... - priča nam momak odmahujući glavom.

POGLEDAJTE VIDEO VIJESTI:

Pokretanje videa...

video vijesti 0505 01:21

Osmrtnica je na zidu i uskoro stiže druga. Nebo je u Turnju olovno sivo. Poginula su dva mlada momka. 

Josip B. sjedio je na suvozačevu mjestu u ponedjeljak oko 23 sata kad je vozač, njegov prijatelj Josip Bepo Kadija (20), vozeći prekomjernom brzinom, izgubio kontrolu nad Audijem 6 3.0 TDi.

Audi je probio zaštitnu ogradu odmah poslije zadarskog mosta, kod Jadrolinijine kućice. Silovito se zabio u masivnu “bitvu” za brod, prevrnuo se i pao u more na osam metara dubine. Bepu i prijatelju nije bilo spasa. Krešimir Škara (22) uspio je izroniti i spasiti se, a zadarski liječnici bore se za život Jakova B. (16).

U Turnju smo razgovarali i s obitelji poginulog vozača. Shrvani su. 

"Bepo je obožavao brzu vožnju, to nije tajna"

- Rekli su nam da je Bepo vozio preko sto kilometara na sat - rekla nam je Kadijina sestra, no tu nam informaciju jučer nisu mogli potvrditi u policiji, ali su izvijestili da je on prošle godine imao prometnu nesreću s istim automobilom.

POGLEDAJTE VIDEO: Autom sletjeli u more, umalo pokupili prolaznike

Pokretanje videa...

01:12

Je li Bepo i inače vozio brzo?

Policija je, doduše, demantirala da su se utrkivali Poluotokom, ali utvrdila je da je Audi išao debelo preko limita za gradsku vožnju... 

- Uh, je, baš je obožavao brzu vožnju i kad god je mogao vozio je. Nije to nikakva tajna, to znaju svi u Turnju. Žao mi je što je ovako završio. Dobar je momak bio... - rekla nam je jedna mještanka.  

Video užasa: Mladići sletjeli u more, zamalo su pokosili ljude
Video užasa: Mladići sletjeli u more, zamalo su pokosili ljude

Nadzorna kamera s broda: Letjele su varnice

Na snimci s nadzorne kamere broda, koja je u čas počela kružiti Zadrom, vide se muškarac i žena te jedan biciklist koji u zadnji čas izbjegavaju udar. 

-  Čuo sam jak udarac i vidio da auto “šulja” prema meni, okružen dimom. Bila je to tolika brzina da sam samo izmicao i gledao hoće me-neće me udariti. Udarili su u blatobran moje bicikle i sletjeli u more. Bilo je stravično. Da su bili dva centimetra bliže, i ja bih sad bio s njima - ispričao nam je i dalje šokirani biciklist jučer ujutro, kad je opet došao na mjesto nesreće. 

Blatobran je kao dokaz izuzela policija.

Zadar: Na mjestu prometne nesreće u luci zapaljene svijeće

Čuli smo da je rekao: 'Trojica su još unutra'

Krešimir Škara, 22-godišnji mladić koji je uspio sam isplivati, od šoka samo šuti, kažu u zadarskoj bolnici.

- On je sam isplivao iz automobila u moru. Dali su mu ruku da se popne na rivu. Čuo sam samo da je rekao ‘Trojica su još unutra’, prije nego su ga odveli djelatnici hitne pomoći. Nitko od nas prisutnih nije skočio u more jer je bilo potpuno crno, ništa se nije vidjelo i duboko je, a auto je jako brzo potonulo, u 30 sekundi. Tragedija nad tragedijama, nisam mogao zaspati do pet ujutro - kazao nam je drugi očevidac nesreće, koji je lovio ribu s obale i taman se spremao poći kući. 

Obojica poginulih sportaši

Preživjeli Krešimir Škara igrao je, inače, donedavno košarku za KK Jazine, a sportaši su bili i obojica poginulih - Josip Bepo Kadija te 16-godišnji Josip B.

S tugom u očima i boli u srcu, pišemo ove riječi... Preminuo je naš igrač, suigrač, prijatelj JOSIP BEPO KADIJA u...

Objavljuje Rukometni klub Maksimir PastelaUtorak, 5. svibnja 2020.

Četiri godine stariji Kadija bio je jako talentiran rukometaš. Prvo je igrao u RK Biogradu, pa Arbanasima pa je potpisao za PPD Zagreb. Prošlu sezonu u Maksimir Pasteli ga je vodio nekadašnji proslavljeni reprezentativac Zvonimir Bilić

- Strahovito je napredovao baš prije nego što nas je prekinuo korona virus. A onda su me jutros nazvali. Tragedija... - teškim je glasom, gotovo u suzama govorio Zvonimir Bilić pa nastavio:

- Pred njima bi sigurno bila velika rukometna budućnost. Krasan momak je to bio. Ne mogu vjerovati. Ne mogu...

Kadija i Josip B. zajedno su trenirali i vaterpolo u Croatiji iz Turnja, a 16-godišnji Josip bio je i talentiran nogometaš, kadet biogradskog Primorca.

- Jedan osmijeh ili potez na terenu te obore s nogu... Lažnjaci izluđuju mene, suigrače i protivnike. A jutros tuga. Mučnina. Utakmica je gotova ovdje na Zemlji. Postavljamo pitanja Bogu, sebi..Gledamo u prazno... Vole te tvoji treneri, suigrači i cijeli tvoj klub zauvijek - stoji na Facebook stranici NK Primorca.

- Ovo me sve strašno pogodilo. Da samo znate kako je Josip bio dobar i sjajan dečko. O njemu mogu govoriti samo kroz pohvale. Bio je omiljen u svlačionici. Njegov sam trener u kadetima. Svi su ga suigrači obožavali. Ma, znate kad treneri pričaju one floskule o nogometašima, ali za njega sve dobro baš i vrijedi. Bio je desetka. Baš klasična desetka. Lijep momak, dobar, nogometaš, baš veliki talent. Svojim je potezima izluđivao protivničke igrače. Imao je to u sebi. Baš kao što imaju prave desetke. On je iz nogometne obitelji, otac Krešimir bio mu je nogometaš. Igrao je u prvoj ligi i u nižim ligama. Za Šibenik, Zadar, Gospić, Nehaj - rekao nam je Jurica Knez. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 190
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa